• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Sprængt kalvespidsbryst

2 HENKOGNINGSGLAS À 1 L. 

INGREDIENSER

1 kg sprængt kalvespidsbryst
200 g gulerødder
200 g persillerødder
200 g knoldselleri
200 g perleløg
1⁄2 l kalvebouillon
1⁄2 l piskefløde
100 g smør
100 g mel
1 spsk grov sennep
saft af 1 citron
salt og friskkværnet peber

SÅDAN LAVER DU SPRÆNGT KALVESPIDSBRYST:

Læg kalvespidsbrystet i en gryde, dæk med vand og lad det koge i ca. 21⁄2 time, til det er mørt. Lad kødet køle af i kogevandet, tag det derefter op og skær det i tern på 4 x 4 cm. Gem kogelagen.

Skræl grøntsagerne og skær dem i tern på 2 x 2 cm. Kog ternene i ca. 8-12 minutter i kogelagen, men ikke længere end at de stadig har bid. Si kogelagen gennem et viskestykke lagt i et dørslag. Kog derefter 1⁄2 l kogelage, kalvebouillon og fløde op. Rør en smørbolle, jævn saucen og smag den til med sennep, citron, salt og peber.

Kog perleløgene møre i ca. 5-7 minutter i vand i en kasserolle og pil dem derefter. Kom nu kød, grøntsager og perleløg i glassene og dæk med saucen. Lad være med at overfylde glassene, da der skal være plads til, at indholdet bobler under henkogningen. Tør glassets kant af med et rent viskestykke og klips låget på. Bages ved varmluft 130 grader i ca. 30 min, eller til indholdet koger i alle glassene. Afkøl glassene med lukket låg.

Ved servering varmes retten i en tykbundet gryde. Serveres med kogte kartofler vendt i smør og persille.

Andre henkogte retter

Se dem her