1/1/1970 |
Sprængt kalvespidsbryst
Tilberedt efter henkogningsmetoden.
Ingredienser
- 1 kg sprængt kalvespidsbryst
- 200 g gulerødder
- 200 g persillerødder
- 200 g knoldselleri
- 200 g perleløg
- ½ l kalvebouillon
- ½ l Løgismose piskefløde
- 100 g Løgismose smør
- 100 g Løgismose hvedemel
- 1 spsk grov sennep
- 1 stk citron saft herfra
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Læg kalvespidsbrystet i en gryde, dæk med vand og lad det koge i ca. 21⁄2 time, til det er mørt. Lad kødet køle af i kogevandet, tag det derefter op og skær det i tern på 4 x 4 cm. Gem kogelagen.
Step 2.
Skræl grøntsagerne og skær dem i tern på 2 x 2 cm. Kog ternene i ca. 8-12 minutter i kogelagen, men ikke længere end at de stadig har bid. Si kogelagen gennem et viskestykke lagt i et dørslag. Kog derefter 1⁄2 l kogelage, kalvebouillon og fløde op. Rør en smørbolle, jævn saucen og smag den til med sennep, citron, salt og peber.
Step 3.
Kog perleløgene møre i ca. 5-7 minutter i vand i en kasserolle og pil dem derefter. Kom nu kød, grøntsager og perleløg i glassene og dæk med saucen. Lad være med at overfylde glassene, da der skal være plads til, at indholdet bobler under henkogningen. Tør glassets kant af med et rent viskestykke og klips låget på. Bages ved varmluft 130 grader i ca. 30 min, eller til indholdet koger i alle glassene. Afkøl glassene med lukket låg.
Step 4.
Ved servering varmes retten i en tykbundet gryde. Serveres med kogte kartofler vendt i smør og persille.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...