SPIDSKÅL MED CREME FRAICHE OG ESTRAGON

TILBEHØR TIL 4 PERSONER

Grillmad kan være så meget mere end bøffer og pølser – ja faktisk kan det sagtens lade sig gøre at lave en komplet grill-middag ud af grillede grønne sager.

Her får du 1 ud af 5 små serveringer med grillet grønt, som både kan fungere enkeltvis som frokostserveringer, som forret eller som tilbehør, men sammen udgør en herlig grøn grillmenu.

Retterne er hyggelige at deles om og både den røde vin samt rosévinen fra Château Mont-Redon kan med fordel hældes i glassene.

  Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 1. juni 2021 | Nr. 05 2021

INGREDIENSER

• 1 spidskål

• 1,5 dl creme fraiche

• 5 stilke frisk estragon

• 2 spsk. purløg

• 2 bananskalotteløg

• 2 spsk. Sherry-eddike

• 1 spsk. flydende honning

• Salt og peber

SÅDAN GØR DU

1. Skræl skalotteløgene og skær dem i skiver. Vend dem i eddike og honning samt estragonstænglerne og smag til med salt og peber. Lade dem trække i et par timer før servering.

2. Flæk spidskålet på langs og grill det ved medium varme til det er mørt, men med bid.

3. Lav en dressing på creme fraiche, hakket estragon, purløg, salt og peber.

4. Skær spidskålet ud i grove stykker og anret på et fad med dressing i bunden og slut af med syltede skalotteløg.