• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Spicy suppe med kylling og kokos

Få varmen i vinterkulden med denne krydrede kyllingesuppe, der leder tankerne mod varmere himmelstrøg. Citrongræs, ingefær, sambal oelek og fiskesauce giver suppen dybde, varme og asiatisk karakter. 

4 Personer

INGRIDIENSER

2 spsk vindruekerneolie 
150 g champignon, renset og i skiver 
1 rød peber skåret i tern 
4 tsk revet ingefær 
4 fed hvidløg, knust 
1 stang citrongræs, skåret igennem på langs 
2 spsk sambal oelek (asiatisk chilipasta) 
½ liter kyllingefond 
1 dåse kokosmælk 
4 tsk fiskesauce 
1 spsk sukker 
1 Løgismose kylling, stegt og plukket 
6 forårsløg 

TOPPING 

Et lille bundt frisk koriander, hakket  
2 lime skåret i både  
Sesamolie 
Peanuts, groft hakket

SÅDAN GØR DU

I en tykbundet gryde varmes olien godt op, tilsæt champignoner og steg dem let gyldne. Derefter tilsættes peberfrugt, ingefær, hvidløg og citrongræs og der steges videre i ca. 2 minutter under omrøring. 

Sambal oelek vendes rundt i gryden, efterfølgende tilsættes kyllingefond, kokosmælk og fiskesauce samt sukker. Det bringes i kog.
S
kru derefter ned for varmen, så det bare simrer let de næste 10 minutter.
Tilsæt det plukkede kyllingekød, skru lidt op for varmen igen og lad det koge et minut. 
 

Fjern citrongræsstænglen og anret suppen i 4 skåle og pres saften af en limebåd udover hver anretning. Suppen toppes med koriander, forårsløg, 1 tsk sesamolie, peanuts og 1 limebåd.