Spicy suppe med kylling og kokos
Få varmen i vinterkulden med denne krydrede kyllingesuppe, der leder tankerne mod varmere himmelstrøg. Citrongræs, ingefær, sambal oelek og fiskesauce giver suppen dybde, varme og asiatisk karakter.
4 Personer
INGREDIENSER
2 spsk vindruekerneolie
150 g champignon, renset og i skiver
1 rød peber skåret i tern
4 tsk revet ingefær
4 fed hvidløg, knust
1 stang citrongræs, skåret igennem på langs
2 spsk sambal oelek (asiatisk chilipasta)
½ liter kyllingefond
1 dåse kokosmælk
4 tsk fiskesauce
1 spsk sukker
1 Løgismose kylling, stegt og plukket
6 forårsløg
Topping
Et lille bundt frisk koriander, hakket
2 lime skåret i både
Sesamolie
Peanuts, groft hakket

SÅDAN GØR DU
- Varm olie godt op i en tykbundet gryde. Tilsæt champignoner og steg dem let gyldne. Tilsæt derefter peberfrugt, ingefær, hvidløg og citrongræs og steg videre i ca. 2 minutter under omrøring. Vend Sambal oelek rundt i gryden.
- Tilsæt kyllingefond, kokosmælk, fiskesauce og sukker. Bring alt i gryden i kog og skru derefter ned for varmen, så det bare simrer let de næste 10 minutter.
- Tilsæt det plukkede kyllingekød. Skru lidt op for varmen igen og lad det koge et minut.
- Fjern citrongræsstænglen og anret suppen i 4 skåle og pres saften af en limebåd udover hver anretning. Suppen toppes med koriander, forårsløg, 1 tsk sesamolie, peanuts og 1 limebåd.