• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Spaghetti Puttanesca

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

Vores koks version toppes med pecorino, som kun gør umami-smagen mere udpræget og retten mere vanedannende. Nyd retten med de italienske nyheder i glasset.

  Direkte oversat fra italiensk betyder Spaghetti Puttanesca “luderens spaghetti”. Der er flere bud på, hvordan netop dette navn er opstået på den skønne napolitanske pastaklassiker, og opfordring hermed videregivet til at lade en google-søgning stå for underholdningen en kedelig stund – der er adskillige spændende sagn om navnets oprindelse.

 Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 1. juni 2021 | Nr. 05 2021

INGREDIENSER

TOMATSAUCE

• 2 dåser flåede eller hakkede tomater i den bedste kvalitet du kan finde

• 2 hakkede skalotteløg

• 5 fed hakket hvidløg

• 1 tsk tørret chili

1 dl god olivenolie

 

DERUDOVER

400 g tørret spaghetti

8 ansjos-fileter

• 1 håndfuld basilikum

• 1 håndfuld persille

100 g oliven

50 g kapers

• 50 g pecorino

SÅDAN GØR DU

1. Bag flåede tomater, skalotteløg, hvidløg chili og olivenolie i et ildfast fad ved 140 °C i 5 timer. (Lav den gerne dagen før eller en stor portion, så du har til andre retter. Den holder sig fremragende på køl og bliver kun bedre af at stå et par dage)

2. Kog spaghetti i letsaltet vand, efter anvisning på pakken.

3. Varm tomatsaucen mens spaghettien koger, på en stor pande. Tilsæt finthakkede ansjoser, oliven og kapers. Når spaghettien er al dente tilsættes den på panden med tomatsaucen sammen med lidt af kogevandet. Lad spaghettien opsuge saucen og tilsæt grofthakket persille og basilikum lige inden servering.

4. Server på et stort fad, ”family style”, og riv rigelige mængder pecorino over.

 

GÅ PÅ OPDAGELSE I VORES OPSKRIFTUNIVERS

FIND OPSKRIFTERNE