• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Sommersalat på fynsk rygeost med ærter og rimmet kammusling

4 PERSONER

INGREDIENSER

KAMMUSLINGER 
1 tsk fennikelfrø 
1 tsk korianderfrø 
4 store kammuslinger 
1 spsk flagesalt 
½ tsk sukker

SOMMERSALAT
150 g bælgede ærter 
Saft af ½ citron 
50 g smør 
1 dl fløde 
400 g fynsk rygeost 10 % 
Salt og friskkværnet peber

SALAT
4 radiser 
4 håndfulde spæd grøn salat af den slags du bedst kan lide 
1 lille håndfuld friske krydderurter, f.eks. krondild, kørvel eller koriander 
1 lille håndfuld ærtespirer 
2 spsk rapsolie 
1 tsk hvidvinseddike 
Salt og friskkværnet peber

RISTET RUGBRØD
4 skiver rugbrød
1 spsk smør 
Lidt salt

SÅDAN GØR DU:

KAMMUSLINGER: Rist fennikelfrø og korianderfrø på en tør pande og knus dem i en morter. Fjern musklen på siden af muslingen og del hver musling i to. Læg dem på et fad eller i en skål og vend dem godt med salt, sukker og krydderierne. Sæt dem på køl og lad dem trække i 2-3 timer.

SOMMERSALAT: Blancher ærterne i kogende vand i ca. ½-1 minut. Sigt vandet fra og hæld dem straks i blenderskålen. Stænk med citronsaft og start blenderen.

Tilsæt så smør og fløde og kør ærterne så glatte som muligt. Sæt puréen i køleskabet, til den er helt kold. Inden servering røres ærtepuréen og rygeosten sammen og smages til med lidt salt og peber.

SALAT: Skyl radiserne og skær top og bund af. Skyl salat og krydderurter og lad dem dryppe af. Skær radiserne i tynde skiver og vend dem sammen med salaten, krydderurterne og ærtespirer. Mariner med olie, eddike, salt og peber.

RISTET RUGBRØD: Steg rugbrødsskiverne i lidt smør på panden og læg dem herefter på et stykke fedtsugende papir. Krydr med lidt salt. Skyl kammuslingerne hurtigt i iskoldt vand inden servering og dup dem tørre på et viskestykke. Anret sommersalaten på brødet og pynt med kammuslinger og salat. Hvis du har sommersalat og grøn salat i overskud, kan du servere det i skåle ved siden af.