• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Sommerbuk med selleri og ristede svampe

Trods sit lidt eksotiske navn er sommerbuk, jo blot en betegnelse for rådyrbuk. Rådyret er vores mindste hjorteart. Kødet er en smule mere sart end de større hjortetyper, og det kan være en god idé at pakke kødet ind i rasp, bacon eller tørret skinke. Her bruges en rasp med urter, men du kan f.eks. også bruge letrøget bacon eller tørret skinke.

 

4 PERSONER

INGREDIENSER

URTERASP
100 g rasp
1⁄2 bundt bredbladet persille 
1 fed hvidløg
2 sammenpiskede æg
Salt og friskkværnet peber

SOMMERBUK
4 stykker sommerbukfilet a 180-200 g 
1 spsk smør
1 spsk vindruekerneolie

SELLERIPURÈ
1⁄2 knoldselleri
1⁄2 l fløde
1 tsk fintrevet peberrod 
Saft og skal af 1⁄2 økologisk citron
Salt og friskkværnet peber

SVAMPE
150 g karljohansvampe 
150 g trompetsvampe
2 spsk smør
50 g tørrede tranebær
1 finthakket skalotteløg 
2 spsk finthakket persille

PYNT
Lidt karse og revet peberrod

Sommerbuk med selleri og ristede svampe på en hvis tallerken

Sådan tilbereder du sommerbuk:

URTERASP: Kom alle ingredienser bortset fra de sammenpiskede æg i en blender og kør det godt igennem i ca. 5 minutter.

SOMMERBUK: Steg sommerbukken sprød og let gylden på panden i lidt smør og vindruekerneolie. Kom herefter kødet i en forvarmet ovn ved 120 grader, til kernetemperaturen er 54 grader. Beregn ca. 20 minutter. Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile i ca. 5 minutter.

SELLERIPURÈ: Skræl sellerien, skær den i grove tern. Bring fløde i kog i en gryde og kog selleriternene helt møre heri. kom dem herefter i blenderen og blend massen helt glat ved at tilsætte den varme fløde. smag til med citronskal og saft, peberrod samt salt og peber. Pas på ikke at fylde blenderen for meget, da den varme væske udvider sig meget. Blend hellere puréen ad et par gange.

SVAMPE: Rens og del svampene i passende størrelser
og steg dem gyldne i smør på panden. Tilsæt tranebær, skalotteløg og persille. Bland det hele godt og tag panden af varmen.

Anret kødet på varme tallerkner og læg lidt selleripuré ved siden af. Pynt puréen med de ristede svampe og tranebær. Server resten af garnituren ved siden af.

Andre opskrifter med vildtkød

Se dem her