KLASSISK DANSK SOMMER-RØDGRØD

Den klassiske sommergrød er ganske simpel at lave og indfanger straks dine bedste sommerminder!

Juli 2019

INGREDIENSER

  • 50 g jordbær
  • 250 g hindbær
  • 250 g kirsebær
  • 250 g ribs
  • 250 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • Evt. 1 spsk. Maizena opløst i vand
sommergrød med sommer bær

SÅDAN GØR DU

1. Kog alle bær igennem sammen med vaniljestang og sukker, ved lav varme i minimum 30 minutter til bærene er møre og konsistensen som grød.

2. Tilsæt evt. lidt Maizena ad gangen hvis du ønsker en tykkere grød.

3. Nyd rødgrøden med iskold fløde eller måske en skefuld bærmousse og knuste makroner på toppen.

 

BLID OG PERLENDE VIN TIL SOMMERENS BÆR

Brachetto står alt for tit i skyggen af den langt mere kendte Moscato d’Asti på trods af, de to produceres side om side i Piemonte i Norditalien. Moscato er tit førstevalg, når sommerens bær fylder hylderne eller når desserten er baseret på iscreme og sorbeter, men Brachetto er et yderst spændende alternativ, der samtidig overrasker med sin knaldrøde potente farve.

Både duft og smag rummer sirligt parfumerede toner af røde sommerbær og roser, og den fine mousse er blid og akkurat perlende uden at være anmassende. Alkoholprocenten er som Moscato i den lave ende med 5,5%, og måske kan selv familiens unge teenagere nyde et lille glas?

Servér den i et hvidvinsglas direkte fra køleskabet til jordbær med fløde, brombærtrifli, hindbærtærte eller kirsebær-clafoutis.

SOMMERENS BÆRMOUSSE

Bærmousse er en oplagt dessert i denne sæson.

Få opskriften