• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Solæg

Med krabbe og bitre salater

For at kunne lave denne ret skal du begynde minimum et par dage i forvejen. Men hvis du laver rigeligt med æg, kan de fint holde sig på køl i et par uger, og så har du altid en lille lækker snack lige ved hånden. I sønderjylland, hvor solæg oprindeligt stammer fra, spises de typisk med sennep rørt med lidt eddike og olie.

 

4 PERSONER

INGREDIENSER

1 stort sylteglas

SOLÆG
4 store æg 
Salt (150 g pr. l) 
Skallen af 1 løg

FYLD
200 g krabbekød 
1 spsk sød sennep 
1 spsk mayonnaise 
2 spsk cremefraiche 38 % 
Saft og skal af ½ økologisk citron 
2 spsk fintsnittet purløg 
Salt og friskkværnet peber

CROUTONER
2 tykke skiver rugbrød
1 spsk smør
Salt og friskkværnet peber

SALAT
4 håndfulde blandede bitre salater, f.eks. frisésalat, sennepssalat og radicchio 
1 spsk olivenolie 
1 spsk hvidvinseddike

SÅDAN LAVER DU SOLÆG:

ÆG: 

Kog æggene i en gryde med rigeligt vand i 20 minutter. Lav imens en saltlage i forholdet 150 g salt pr. liter vand. Afstem lagen efter størrelsen på glasset, som du vil bruge til at opbevare æggene i. Køl æggene lidt ned, når de er færdigkogte. Knus forsigtigt skallen på æggene ved at rulle hvert æg med et let tryk fra håndfladen mod køkkenbordet. Skallen skal blot lige brydes, men stadig sidde fast på ægget. Kom herefter æggene i et skoldet sylteglas sammen med løgskallerne, hæld saltlagen over og sæt dem på køl. Du kan begynde at bruge æggene efter 2-3 dage.

FYLD: 

Hos din fiskehandler kan du købe krabbekød af god kvalitet på dåse, f.eks. Kamchatka-krabbe. Den danske taskekrabbe smager selvfølgelig også rigtig dejligt, så hvis du er heldig, har fiskehandleren allerede kogt og pillet krabbekløerne, og ellers er det ingen sag at koge dem selv.

Rør alle ingredienserne sammen til fyldet og juster smagen med citronsaft- og skal, salt og peber.

CROUTONER: Skær brødet i grove tern og rist det sprødt i smør på panden. Krydr med salt og peber. Lad croutonerne dryppe af på et stykke køkkenrulle.

SALAT: Skyl og slyng salaten og mariner den med lidt olie og eddike. 

Tag æggene op af lagen og pil skallen af. Anret æggene sammen med krabbesalaten og de bitre salater på fire tallerkner.