Snegle med sprøde croutoner

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 1. februar 2022 | Nr. 1 2022

Ingredienser

  • 2 dåser franske snegle, kan købes hos Løgismose, Nordre Toldbod
  • 200 g smør
  • 4 kviste estragon
  • 4 kviste persille
  • 4 fed hvidløg
  • 50-75 ml Pastis, alt efter temperament
  • 1-2 skiver daggammelt brød
  • Olivenolie
  • Salt og peber
Snegle med sprøde croutoner

SÅDAN GØR DU

  1. Hak estragon, persille og hvidløg fint. Rør krydderurter og hvidløg sammen med smør, og smag til med pastis, salt og peber.
  2. Dræn sneglene for væske, og læg dem i en kasserolle eller en ildfast skål. Dæk sneglene med smørblandingen, og bag dem i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter.
  3. Pluk brødet i rustikke stykker, og steg stykkerne gyldne i olivenolie.
  4. Anret sneglene med de sprøde croutoner, og dryp evt. med en smule frisk pastis inden servering.

DET PERFEKTE MAD OG VIN-MATCH

Champagne Extra Brut Cuvee Perpetuelle, NV Bonnet-Ponson

Både frølår og snegle serveres typisk à la bourguignonne – med smør, hvidløg og persille. Hertil vil mange sværge til en fadlagret Chardonnay med masser af smørfed tyngde og charme. Blød, delikat og aromatisk. I det tilfælde kan man sige, at vinen spiller med på de toner, der er slået an i retten, og det er godt for den, der søger den fuldendte, oplagte harmoni.

Men man kan også lade vinen gøre det modsatte og give maden og alle dens fede noter noget modspil i form af syre og friskhed. En mousserende vin og dens bobler intensiverer disse egenskaber.

Bonnet-Ponsons Cuvée Perpetuelle er extra brut og har et lavt indhold af restsukker. Den har små fine og insisterende bobler, der gør, at vinen syrligt, forfriskende og let til bens går fremragende i spænd med både frølår og snegle à la bourguignonne.

SNEGLE & FRØER PÅ NORDRE TOLDBOD

Hos Løgismose, Nordre Toldbod finder du snegle på franske, fine dåser og frølår på frost – klar til at gøre entré på spisebordet eller som aperitif med masser af persille, smør og hvidløg.

Besøg Løgismose

Råvarefokus

Nymfelår, snegle og frøer

Læs med når journalist og madøre med forkærlighed til alt med franske aner, Signe Wulff, dykker ned i nogle af de gastronomiske specialiteter, som du støder på hos Løgismose, Nordre Toldbod.

Lær mere