• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Slethvar

Med lardo og sommerkål

Slethvar har altid stået lidt i skyggen af sin fine fætter, pighvarren. Det er lidt synd, da slethvarren er en virkelig velsmagende fladfisk. Masser af kødfylde, en fast struktur og gode fedtstoffer, som gør den velegnet til en lang række delikate retter. Den tætte relation med pighvarren betyder faktisk, at der findes adskillige krydsninger af de to arter. Så tag dig i agt, for ikke at få en bastard på krogen.

 

4 PERSONER

INGREDIENSER

SLETHVAR
4 stykker slethvarfilet a 150 g 
1 spsk smør 
2 spsk vindruekerneolie 
8 skiver tyndskåret lardo 
salt og friskkværnet peber

BLOMKÅLSPURÈ
½ blomkålshoved 
50 g smør 
2 spsk cremefraiche 38 %

BROCCOLI
1 lille broccoli 
2 spsk vindruekerneolie 
salt og friskkværnet peber

KÅLBLADE
1 lille håndfuld rød grønkål 
1 lille håndfuld grønkål 
1 spsk smør 
salt og friskkværnet peber

KNAS
1 lille håndfuld ristede hasselnødder uden skal

SÅDAN TILBEREDER MAN SLETHVAR: 

SLETHVAR
Krydr fisken og steg fileterne sprøde og gyldne på den ene side på panden i smør og olie. Vend fisken og læg de tynde skiver lardo på den sprøde overflade, varmen fra fisken vil få dem til at smelte og blive transparente. Tag panden fra blusset og lad fisken trække færdig.

BLOMKÅLSPURÈ
Del blomkålen i mindre buketter og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand. Sæt en kasserolle over og brun smørret, til det får en lys nøddebrun farve. Sigt vandet fra blomkålen og kør den helt glat i blenderen sammen med det brunede smør og cremefraiche

BROCCOLI
Skær broccolien ud i små buketter, vend dem grundigt i olie og krydr med salt og peber. Læg broccolien i et ildfast fad og bag dem sprøde i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 15 minutter.

KÅLBLADE
Rens den røde og grønne grønkål grundigt og pluk kålen i små stykker. Rist kålen hurtigt i smør på en pande og krydr med salt og peber. Kålen må ikke få for meget, bladene skal blot lige have et skud varme. Krydr med salt og peber.

Anret fisken på lune tallerkner. Læg et par skefulde blomkålspuré ved siden af slethvarren og pynt med de andre typer kål. Riv eller hak de letristede hasselnødder fint og drys dem udover. Har du lidt grønne urter, smager de altid dejligt til.