• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Skyrmousse

Med solbærsorbet og syltede solbær

 

4 PERSONER

INGREDIENSER

SYLTEDE SOLBÆR
100 g solbær, evt. fra frost
25 g rørsukker

SKYRMOUSSE
1 dl fløde + 1⁄2 dl
2 blade husblas
30 g sukker
40 g brun farin
250 g skyr

SOLBÆRSORBET

250 g solbærpuré (250 g solbær, 25 g sukker)
90 g sukker
25 g glukose
14 l vand
1 blad husblas

TILBEHØR
citronmelisse

Skyrmousse i sort skål med syltede solbær, solbærsorbet og citronmelisse

SÅDAN LAVER DU SKYRMOUSSE MED BÆR:

SYLTEDE SOLBÆR: Drys rørsukker over bærrene og lad dem stå på køkkenbordet til dagen efter.

SKYRMOUSSE: Pisk 1 dl fløde til en let skum og stil til side. Udblød husblassen i koldt vand og klem den fri for overskydende vand. Opløs sukker og farin i den resterende fløde i en kasserolle ved svag varme og rør den udblødte husblas ud heri. Vend skyren i sukkerblandingen og vend hurtigt derefter flødeskummen i.

Fordel moussen i 4 dybe skåle og stil på køl, til moussen har sat sig.

SOLBÆRSORBET: Start med at lave solbærpuréen. Skyl og rens bærrene. Kog bær og sukker op og tilsæt derefter 2 tsk vand for at få gang i processen. Lad bærrene koge i ca. 5 minutter ved svag varme. Blend herefter med en stavblender og sigt puréen over i en gryde.

Udblød husblasen i koldt vand i ca. 5 minutter. Kom
alle øvrige ingredienser i gryden og giv det et opkog. Tag gryden af blusset, klem husblasen fri for vand og rør den i gryden med solbærrene. Afkøl og kør derefter blandingen på ismaskine eller frys den i en skål i fryseren. Rør jævnligt i isen.

Tag moussen fra køl og anret en kugle sorbet på hver. Pynt med syltede bær og et par blade citronmelisse.

Butterdej med tonkamousseline

Butterdejens knasende sprødhed sammen med den søde creme og de friske bær, gør denne dessert svær at modstå.

Lær opskriften her