1/1/1970 |
Skyrmousse
Med solbærsorbet og syltede solbær
Ingredienser
- Syltede solbær
- 100 g solbær , evt. fra frost
- 25 g rørsukker
- Skyrmousse
- 1 dl Løgismose piskefløde
- 2 blade husblas
- 30 g sukker
- 40 g brun farin
- 250 g Løgismose skyr naturel
- Solbærsorbet
- 250 g solbærpuré (250 g solbær, 25 g sukker)
- 90 g sukker
- 25 g glukose
- 1¼ l vand
- 1 blad husblas
- Tilbehør
- Lidt citronmelisse
Sådan gør du
Syltede solbær
Step 1. Drys rørsukker over bærrene og lad dem stå på køkkenbordet til dagen efter.
Skyrmousse
Step 1. Pisk 1 dl fløde til en let skum og stil til side. Udblød husblassen i koldt vand og klem den fri for overskydende vand. Opløs sukker og farin i den resterende fløde i en kasserolle ved svag varme og rør den udblødte husblas ud heri. Vend skyren i sukkerblandingen og vend hurtigt derefter flødeskummen i.
Step 2. Fordel moussen i 4 dybe skåle og stil på køl, til moussen har sat sig.
Solbærsorbet
Step 1. Start med at lave solbærpuréen. Skyl og rens bærrene. Kog bær og sukker op og tilsæt derefter 2 tsk vand for at få gang i processen. Lad bærrene koge i ca. 5 minutter ved svag varme. Blend herefter med en stavblender og sigt puréen over i en gryde.
Step 2. Udblød husblasen i koldt vand i ca. 5 minutter. Kom alle øvrige ingredienser i gryden og giv det et opkog. Tag gryden af blusset, klem husblasen fri for vand og rør den i gryden med solbærrene. Afkøl og kør derefter blandingen på ismaskine eller frys den i en skål i fryseren. Rør jævnligt i isen.
Step 3. Tag moussen fra køl og anret en kugle sorbet på hver. Pynt med syltede bær og et par blade citronmelisse.
Andre forslag
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...