Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Skyrmousse med solbærsorbet og syltede solbær

4 PERSONER

INGREDIENSER

SYLTEDE SOLBÆR
100 g solbær, evt. fra frost
25 g rørsukker

SKYRMOUSSE
1 dl fløde + 1⁄2 dl
2 blade husblas
30 g sukker
40 g brun farin
250 g skyr

SOLBÆRSORBET

250 g solbærpuré (250 g solbær, 25 g sukker)
90 g sukker
25 g glukose
14 l vand
1 blad husblas

TILBEHØR
citronmelisse

SÅDAN GØR DU:

SYLTEDE SOLBÆR: Drys rørsukker over bærrene og lad dem stå på køkkenbordet til dagen efter.

SKYRMOUSSE: Pisk 1 dl fløde til en let skum og stil til side. Udblød husblassen i koldt vand og klem den fri for overskydende vand. Opløs sukker og farin i den resterende fløde i en kasserolle ved svag varme og rør den udblødte husblas ud heri. Vend skyren i sukkerblandingen og vend hurtigt derefter flødeskummen i.

Fordel moussen i 4 dybe skåle og stil på køl, til moussen har sat sig.

SOLBÆRSORBET: Start med at lave solbærpuréen. Skyl og rens bærrene. Kog bær og sukker op og tilsæt derefter 2 tsk vand for at få gang i processen. Lad bærrene koge i ca. 5 minutter ved svag varme. Blend herefter med en stavblender og sigt puréen over i en gryde.

Udblød husblasen i koldt vand i ca. 5 minutter. Kom
alle øvrige ingredienser i gryden og giv det et opkog. Tag gryden af blusset, klem husblasen fri for vand og rør den i gryden med solbærrene. Afkøl og kør derefter blandingen på ismaskine eller frys den i en skål i fryseren. Rør jævnligt i isen.

Tag moussen fra køl og anret en kugle sorbet på hver. Pynt med syltede bær og et par blade citronmelisse.