• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

SKOVDUE I RØDVIN 

Med solbær, morkler og brændte løg

Due hører til kategorien fjervildt, men med sin udprægede jernagtige smag og ekstreme karakter, bør den matches anderledes med vin end eksempelvis vagtel og fasan.

 

Til 4 personer  

Ingredienser 

4 flåede og rensede skovduer 

4 dl rødvin, gerne den, der serveres til retten 

2 dl kraftig hønsesky 

3 dl demi glace 

2 spsk smør 

2 fed hvidløg 

100 g udblødte tørrede morkler 

4 hele løg 

100 g solbær 

Lidt timian og rosmarin 

Salt og peber 

Skovdue anrettet på en tallerken hvor der ligger et bestik fra Forge de Laguiole. Bagved står en flaske pomerol rødvin

Sådan tilbereder du skovdue:

Ordn duerne ved at skære lår og bryst fra benet.  

Brun lår og brystkød godt af i smør i en gryde og tag det op.  

Pil og halvér løgene og steg dem i samme gryde på skærefladen, til de er mørkebrune. Svits morkler og hvidløg – stadig i samme gryde – tilsæt rødvin og lad blandingen reducere helt ned, til der næsten ikke er nogen væske tilbage.  

Tilsæt hønsesky, demi glace, timian, rosmarin og de brunede lår og lad det hele simre ved svag varme i ca. 30 minutter eller til lårene er helt møre. Tilsæt de brunede halve løg og brystkødet og kog retten op.  

Læg et låg på gryden, sluk for varmen, tag gryden af kogepladen og lad retten trække 10-12 minutter.  

Smag til med salt og peber og drys med solbær lige inden servering.  

Servér for eksempel retten med kogte, pillede kartofler og ristede skovsvampe.  

Andre retter med vildt

Se opskrifterne her