Sauce til and og flæskesteg

Fra kokkene på Nordre Toldbod

And eller flæskesteg med tilbehør af lun rødkål, brunede og hvide kartofler, måske en sprød grønkålssalat på siden og så saucen. Saucen er middagens enkelte elementers sammenhængskraft og den, der løfter retten til nye højder - det er næsten ren magi. 

 

INGREDIENSER

Andesauce

Stegesky fra andestegen eller andefond

Ca. 1/2 - 3/4 liter kogevand fra kartofler eller grøntsager

Ca. 2-3 spsk. andefedt eller Løgismose smør 

Salt

Citronsaft

Evt. lidt sukker

 

Flæskestegssauce

Væde og sky fra flæskestegen

Ca. 1/2 - 3/4 liter kogevand fra grøntsager eller kartofler

Løgismose smør

2-3 spsk. Løgismose hvedemel

En god sjat Løgismose fløde

Løgismose Ribsgele eller gastrik

Salt og peber

Evt. kulør

 

Sauce til and og flæskesteg

SÅDAN GØR DU

Andesauce

  1. Lav en roux: Smelt fedt eller smør i en kasserolle og rør mel ud heri. Lad det bage af i gryden i ca. 4 minutter.
  2. Tilsæt langsomt andesky eller -fond og  kogevand fra grøntsager eller kartofler, til du har den rigtige konsistens. Det skal ikke gå hurtigere end du kan nå at røre alle klumper ud.
  3. Kog saucen igennem og smag til med salt og citronsaft.

Flæskestegssauce

  1. Lav en roux: Smelt smør i en kasserolle og pisk melet ud heri. Lad det bage af i gryden i ca. 4 minutter.
  2. Tilsæt langsomt væde fra flæskestegen + kogevand fra grøntsager eller kartofler, til du har den rigtige konsistens. Lad saucen simre ca. 10 minutter.
  3. Tilsæt en god sjat fløde, ca. 1 dl og justér farven med kulør.
  4. Smag saucen til med salt, peber og ribsgele eller gastrik.

Se flere juleopskrifter

Risalamande, flæskesteg, brunkager og æbleskiver – find opskrifter på det hele til julen.

SE ALLE OPSKRIFTER