• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Sauce til and og flæskesteg

Fra kokkene på Nordre Toldbod

INGREDIENSER

Andesauce:

Stegesky fra andestegen eller andefond

Ca. 1/2 - 3/4 liter kogevand fra kartofler eller grøntsager

Andefedt eller smør

Ca. 2-3 spsk

Salt

Citronsaft

Evt. lidt sukker

 

Flæskestegssauce:

Væde og sky fra flæskestegen

Ca. 1/2 - 3/4 liter kogevand fra grøntsager eller kartofler

Smør

2-3 spsk hvedemel

En god sjat fløde

Ribsgele eller gastrik

Salt og peber

 

 

Evt. kulør

Sauce til and og flæskesteg

SÅDAN GØR DU

Andesauce:

Lav en roux: Smelt fedt eller smør i en kasserolle og rør mel ud heri. Lad det bage af i gryden i ca. 4 minutter.

Tilsæt langsomt andesky eller -fond og  kogevand fra grøntsager eller kartofler, til du har den rigtige konsistens. Det skal ikke gå hurtigere end du kan nå at røre alle klumper ud.

Kog saucen igennem og smag til med salt og citronsaft.

 

Flæskestegssauce:

Lav en roux: Smelt smør i en kasserolle og pisk melet ud heri. Lad det bage af i gryden i ca. 4 minutter.

Tilsæt langsomt væde fra flæskestegen + kogevand fra grøntsager eller kartofler, til du har den rigtige konsistens. Lad saucen simre ca. 10 minutter.

Tilsæt en god sjat fløde, ca. 1 dl og justér farven med kulør.

Smag saucen til med salt, peber og ribsgele eller gastrik.

Se flere juleopskrifter

Risalamande, flæskesteg, brunkager og æbleskiver – find opskrifter på det hele til julen.

SE ALLE OPSKRIFTER