• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Sashi-oksekød fra Freygaard

Med svamperagout, trøffelsauce, let syltet rødbede og jordskokkekompot

Hvad end du er til kød eller fisk, har vi et bud på hovedretten til nytårsaften. Her får du opskriften på hovedretten med oksekød. På løgismose.dk kan du se hovedretten med fisk samt finde opskriften, ligesom du her også kan bestille den samlede nytårsmenu, hvor vores kokke har gjort arbejdet for dig.

INGREDIENSER

4 bøffer af din fortrukne udskæring

Svamperagout
500 g blandede svampe, renset og skåret i mindre stykker
100 g tørrede Karl Johan- svampe, udblødt og hakket 100 g skalotteløg, hakket
1 fed hvidløg, knust
150 ml oksefond
Lidt vindruekerneolie
50 g hakket persille

Trøffelsauce
1 liter demi glace eller oksefond
5 dl rødvin
2 pillede løg, hakket
1 bdt timian
100 g smør
1 glas trøffelsalsa

Syltet rødbede
2 aflange rødbeder, skrællet
Lidt æblecidereddike

Jordskokkekompot
600 g jordskokker, skrællet
100 g smør
50 g skalotteløg i tern
5 kviste timian
Salt Peber

Sådan laver du Sashi-oksekød med svamperagout og trøffelsauce

Kød steges efter præference

Svamperagout

Steg løg og hvidløg i lidt olie ved middel varme. Tilsæt svampene når det begynder at få lidt farve og skru lidt op for varmen. Steg svampene godt igennem, det må godt få god farve. Tilsæt fonden og reducér ind til det sætter sig på svampene. Tilsæt persille og smag til med salt og peber.

Rødbede

Skær rødbeden til ‘spaghetti’ med et mandolinjern eller grønsagsskærer – der findes flere modeller. Skyl rødbede-strimlerne hurtigt, dræn dem og gem dem i en frysepose. Vend, inden servering, rødbeden med lidt eddike.

Jordskokkekompot

Kog jordskokkerne til de er helt møre. Smelt smørret og sautér løg og timian. Fjern timian, knus jordskokkerne let i smørret og smag til med salt og peber.

Trøffelsauce

Svits løg og timian i lidt smør, tilsæt rødvin og reducér ind til det er næsten væk. Tilsæt derefter fond og reducér ind til det halve, sigt løg og timian fra, smag til med trøffelsalsa, varm saucen op og pisk smørret i.

Anrét på en tallerken: placér kødet nederst med svampekompot ovenpå og et par skefulde trøffelsauce. Top med de ne strimler af rødbede. Servér jordskokkekompotten a pàrt.

  Er du mere til fisk? Find hovedretten med fisk og bestil hele menuen her