Saltstegte sild

Opskrift til 4 personer 

Julefrokostbordet er, når det er bedst, et herligt sammensurium af sødt, salt, surt, fedt, røget, marineret, stegt, kogt og råt, og hvis det hele ikke blev serveret i én pærevælling, ville en sommelier givet kunne præstere en spændende vinmenu, som med en 6-8 indslag matchede de forskellige smage. Men det handler også om tryghed og traditioner, så når det trækker op til julefrokost, giver vi vores sommelier en fridag, skyder genvej og klarer os med øl og snaps til resten!

Gastronomisk udvikler & kok Magnus Sonne | 1. november 2021 | Nr. 9 2021

INGREDIENSER 

• 4-8 salt-sildefileter, helst de små 
• Løgismose Rugmel 
• Løgismose smør til stegning 
• Løgismose syltede rødbeder 
• Bløde løg 
• Rugbrød og krydderfedt fra Als  
 

Sød bornholmersennep:

• 4 spsk. Dijonsennep 
• 2-3 spsk. brun farin 
• Lidt salt 

 

saltstegte sild

­

FLERE OPSKRIFTER TIL FROKOSTBORDET
FLERE OPSKRIFTER TIL FROKOSTBORDET
FLERE OPSKRIFTER TIL FROKOSTBORDET

­

SÅDAN GØR DU 

1. Udvand sildefileterne i koldt vand i 4-5 timer (der er endda nogen, der lader dem udvande i 24 timer, men de er heller ikke bornholmere) 

2. Fjern finnerne fra sildene. 

3. Fold fileterne på tværs og panér dem i rugmel.

4. Steg dem sprøde i smør 3-4 min på hver side. 

5. Anret sildene på en tallerken med sennep, bløde løg, rødbeder og rugbrød smurt med krydderfedt.  

Sød bornholmersennep:

1. Bland og smag til med salt og evt. mere sukker 

2. Lad senneppen stå i min. 30 min. (men kan holde sig i evigheder)

 

­

Flere opskrifter til frokostbordet