1/1/1970 |
Saltimbocca med fattigmandsasparges
Ingredienser
- Kødet
- 8 skiver kalvefilet a ca. 80 g
- 8 skiver lufttørret skinke
- 8 stk salvieblade
- 8 stk tandstikker
- 100 g Løgismose smør
- 2 spsk vindruekerneolie
- 4 dl hvidvin
- Salt og friskkværnet peber
- Fattigmandsasparges
- 500 g Skorzonerrødder
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 spsk vindruekerneolie
- 1 håndfuld kantereller
- 1 håndfuld trompetsvampe
- 1 stk finthakket skalotteløg
- 1 håndfuld finthakket persille
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Kødet
Step 1. Giv kødet et let tryk med håndfladen, så det flader lidt ud. Læg en skive skinke og et salvieblad oven på kødet. Luk kødet omkring bladet med en tandstik og krydr godt med salt og peber. Varm smør og olie i en gryde og steg, til det får en fin gylden overflade på alle sider. Hæld vin på og lad den koge ind til 1⁄3 og monter med smør.
Fattigmandsasparges
Step 1. Skær top og bund af rødderne og skrub dem grundigt med den grove side af en køkkensvamp. Snit skorzonerrødderne i aflange skiver og blancher dem i en gryde med letsaltet vand i et par minutter. Læg dem straks herefter i isvand. Dup rødderne tørre på et viskestykke. Kom smør og olie på en varm pande og rist rødderne og de rengjorte svampe, til de er flotte og gyldne. Krydr med skalotteløg og persille. Smag til med salt og peber.
Step 2. Anret skorzonerødderne og svampene på lune tallerkner og læg kødet ovenpå. Pynt evt. til sidst med skovsyreblade og blomster.
Andre forslag
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Tagliolini med fisk og skaldyr
På italiensk Tagliolini ai Frutta del mare – en pastaret bestående af båndpasta lang som sp...