• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Saltet laks med æg

forret eller frokost til 4 personer

En flerstrenget symfoni af æg udspiller sig på de saltede stykker laks, når vagtelæg og caviar anrettes på denne fine servering. Den lette dressing på kærnemælk får modspil af frisk peberrod og giver retten lige præcis den rette afrunding. Lad måltidet sparkes i gang med denne ret og et køligt glas Bandol-rosé og kursen er sat mod gastronomisk velbehag.

Gastronomisk udvikler & kok Magnus Sonne | 29. april 2021 | Nr. 4 2021

Ingredienser

•  Bladene fra et helt bundt dild

• 1,5 dl smagsneutral olie, eksempelvis solsikkeolie

• 300 g fersk laks

• 30 g caviar

• 4 vagtelæg

• 1,5 dl kærnemælk

• 2 tsk sukker

• 1,5 spsk fint salt

• 1 spsk piskefløde

• Citronskal

• En spsk friskrevet peberrod

• Lidt sprødt grønt på toppen, krydderurter • Brødcroutoner

SÅDAN GØR DU

Dagen før: Opvarm den smagsneutrale olie til 70 °C og blend herefter olie og dild ved høj hastighed i 7 minutter. Sigt igennem et tyndt klæde og stil den klare, grønne olie på køl. Bland kærnemælk og fløde med peberrod og stil på køl. Drys laks med et tyndt lag sukker og lad den trække i 10 minutter til laksen ser våd ud. Drys derefter et jævnt lag salt på laksen, og stil den på køl til dagen efter.

På dagen: Kog vagtelæg i 4 minutter og køl dem ned hurtigt. Pil og halvér æggene. Befri laksen for skind og skær den i passende skiver; 2 pr. person. Bland 2 spsk dildolie med kærnemælksdressingen og rør det godt rundt til det samler sig men stadig skiller. Anret laksen på tallerkenen og fordel caviar, vagtelæg, urter og brødcroutoner. Servér retten med et par skefulde kærnemælkssauce.

  TIP: I opskriften her er olie til flere omgange; du kan fryse olien ned og anvende den til mayo, på salater og hvor du ellers kunne tænke dig den herlige smag af dild-olien.

­

Servér den ultimative Provence-rosévin til retten 

Lyse hindbær, skovjordbær og gule blommer forenes med salvie, hvide blomster, saftige mandariner og citroner samt en let salt mineralitet.

Den ultimative Provence-rosé til saltet laks med vagtelæg.

Se hele udvalget af rosévine fra Provence her

GÅ PÅ OPDAGELSE I VORES OPSKRIFTUNIVERS

Find opskrifterne her