28/4/2021 | Magasin 4 2021
Saltet laks med æg
En flerstrenget symfoni af æg udspiller sig på de saltede stykker laks, når vagtelæg og caviar anrettes på denne fine servering. Den lette dressing på kærnemælk får modspil af frisk peberrod og giver retten lige præcis den rette afrunding. Lad måltidet sparkes i gang med denne ret og et køligt glas Bandol-rosé og kursen er sat mod gastronomisk velbehag.
Ingredienser
- 1 bundt dild bladende herfra
- 1½ dl smagsneutral olie , eksempelvis solsikkeolie
- 300 g fersk laks
- 300 g caviar
- 4 vagtelæg
- 1½ dl kærnemælk
- 2 tsk sukker
- 1½ spsk fint salt
- 1 spsk Løgismose piskefløde 38%
- Citronskal
- 1 spsk friskrevet peberrod
- Krydderurter
- Brødcroutoner
Sådan gør du
Dagen før
Step 1. Opvarm den smagsneutrale olie til 70 °C og blend herefter olie og dild ved høj hastighed i 7 minutter.
Step 2. Sigt igennem et tyndt klæde og stil den klare, grønne olie på køl.
Step 3. Bland kærnemælk og fløde med peberrod og stil på køl.
Step 4. Drys laks med et tyndt lag sukker og lad den trække i 10 minutter til laksen ser våd ud. Drys derefter et jævnt lag salt på laksen, og stil den på køl til dagen efter.
På dagen
Step 1. Kog vagtelæg i 4 minutter og køl dem ned hurtigt.
Step 2. Pil og halvér æggene.
Step 3. Befri laksen for skind og skær den i passende skiver; 2 pr. person.
Step 4. Bland 2 spsk dildolie med kærnemælksdressingen og rør det godt rundt til det samler sig men stadig skiller.
Step 5. Anret laksen på tallerkenen og fordel caviar, vagtelæg, urter og brødcroutoner. Servér retten med et par skefulde kærnemælkssauce.
Tip
I opskriften her er olie til flere omgange; du kan fryse olien ned og anvende den til mayo, på salater og hvor du ellers kunne tænke dig den herlige smag af dild-olien.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...