• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Salat med pærer, blåskimmelost og glaserede valnødder

4 PERSONER

INGREDIENSER

BEIGNETDEJ

120 g hvedemel
14 g bagepulver
18 g maizena
ca. 2 
1⁄2 dl danskvand
1 l vindruekerneolie til
fritering

GLASEREDE VALNØDDER
2 dl flydende lynghonning
1⁄2 dl æbleeddike
100 g valnødder

PÆRER

4 conference-pærer
100 g blåskimmelost
1⁄2 bakke rucola
1 spsk koldpresset rapsolie
lidt syltede tyttebær

SÅDAN GØR DU:

BEIGNETDEJ: Mel, bagepulver og maizena vendes godt sammen i en skål. Tilsæt danskvand, indtil dejen er glat og letflydende.

GLASEREDE VALNØDDER: Giv honningen et opkog og lad den småsimre, til den bliver gylden. Tilsæt æbleeddike og valnødder og kog under omrøring, til honningen hænger fast på valnødderne.

PÆRER: Skær pærerne i kvarter, fjern kernehusene og halver kvarterne på langs. Grill pærestykkerne på en grillpande, til de har et gyldent grillmønster.

Bræk blåskimmelosten i stykker på størrelse med en valnød, dyp ostestykkerne i beignetdejen og friter ved 180 grader, eller når olien bruser omkring en tændstik, til de er gyldne. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle. Friter ikke flere ad gangen, end du kan styre.

Skyl rucolaen grundigt og slyng den tør. Mariner salaten og pærerne i lidt rapsolie og anret med de lune ostebeigneter, nødder og tyttebær.