3/4/2019 | Løgismose i Netto
Stegt hjertesalat
Retten er velegnet som forret, men er også god som salat og tilbehør til lette retter med fisk eller skaldyr.
Ingredienser
- Stegt hjertesalat
- 4 stk hjertesalat
- 1 stk citron
- 1 spsk hakket purløg
- 1 spsk Løgismose smør
- Salt og peber
- 100 g friskbælgede ærter
- 150 g Løgismose salattern
- Hyldeblomsteddike
- 2 spsk hyldeblomsteddike
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk akaciehonning
- 2 dl olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1. Skyl hjertesalat, dup tør for vand og halvér på langs. Steg salaten gylden på skærefalden i smør. Smag til med revet citronskal, lidt citronsaft, salt og peber lige inden servering.
Step 2. Hak ærterne groft.
Step 3. Bræk salatosten i rustikke stykker og krydre med salt, peber og olivenolie.
Step 4. Pisk alle ingredienser til hyldeblomst-vinaigretten godt sammen, så den emulgerer.
Step 5. Anret salaten i bunden og top den op med ærter, salatost og vinaigretten. Du kan evt. pynte med lidt friske urter.
Tip
Retten er velegnet som forret, men er også god som salat og tilbehør til lette retter med fisk eller skaldyr.
Andre forslag
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...