Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Salade Niçoise

4 PERSONER

INGREDIENSER

TUN
400 g god tun på dåse, gerne Maruzzella
Salt og friskkværnet peber

SALAT
8-12 fynske vagtelæg
1 spsk eddike 
100 g grønne bønner 
8-12 små kogte nye danske kartofler 
4 gode håndfulde mesclun salat (spæd blandet salat) 
2 spsk kapers 
1 god håndfuld niçoise oliven 
8-12 ansjosfileter

VINAIGRETTE
1 skalotteløg 
1 spsk kapers 
1 spsk cornichons 
½ bundt bredbladet persille 
½ bundt kørvel 
1 hårdkogt æg 
2½ dl jomfruolivenolie saft
Skal af ½ økologisk citron 
Salt og friskkværnet peber

PYNT
Lidt krydderurter, f.eks. kørvel, brøndkarse eller rød skovsyre

Salade Nicoise med vagtelæg

SÅDAN GØR DU:

TUN: Skær tunen ud i kvadrater på størrelse med en tændstikæske, krydr med salt og peber og steg dem kort på grillen eller på en grillpande. Pas på, at de ikke får for meget, ca. 1 minut på hver side er nok, da det er vigtigt, at fisken stadig er rød i midten.

SALAT: Pochér vagtelæggene i en gryde med letsaltet vand tilsat eddike. Den nemmeste måde at gøre dette på, er at piske vandet rundt med et piskeris, til der danner sig en spiral. Læg et udslået æg i midten af spiralen og ved hjælp af vandets rotation vil hviden samle sig omkring ægget. Hvis du hører til de mere øvede udi kunsten at pochere, kan du tilberede flere æg ad gangen. Vagtelæggene skal pocheres i et par minutter. Nip enderne af de grønne bønner og blancher dem i en gryde med letsaltet vand i ca. 1-2 minutter, så de stadig har masser af bid. Hæld vandet fra og afkøl straks bønnerne i isvand. Del bønnerne på langs og skær kartoflerne i kvarter eller i skiver. Vask og slyng salaten.

VINAIGRETTE: Start med at snitte skalotteløgene, kapers og cornichons i fine tern og kom det i en skål. Hak herefter persille og kørvel helt fint og kom dem i skålen. Læg en sigte over skålen og pres det hårdkogte æg igennem. Rør skålens indhold sammen og tilsæt olivenolien. Smag til med citronskal og saft samt salt og peber.

Anret salaten i tallerkner eller på et stort fad. Start med at lægge salaten i bunden og læg herefter den grillede tun, bønner, kartofler, oliven, kapers og ansjosfileter ovenpå. Hæld vinaigretten på lige inden servering og pynt til sidst med krydderurter. Du kan spise salaten alene eller sammen med et stykke godt brød eller sprøde brødcroutoner.