Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Rygeost i flere forklædninger

Rygeost er for nogle, især mange yngre, en glemt råvare – desværre, for dens syrlige, milde og røgede smag kan faktisk med fordel bruges i både det salte og det søde køkken som et frisk indslag og en mere nuanceret erstatning for creme fraiche.

Du får her 3 nemme opskrifter med rygeost.

FYNSK RYGEOSTSALAT

INGREDIENSER

2 dl sødmælksrygeost
2 dl piskefløde
1 bk karse
4 stk. radiser
1⁄4 stk. agurk


Sådan gør du:

Del agurken, skrab hjertet ud og skær den i tern. Drys lidt salt på agurkestykkerne og lad dem ligge i en sigte i 1 time. Rør rygeost og fløde sammen og smag til med salt og peber. Rør agurkestykkerne i og anret med skiver af radiser og klippet karse. Servér med groft rugbrød.

TARTE FLAMBÉE MED RYGEOST, LARDO OG ROSMARIN

INGREDIENSER

DEJ: 
15 g gær 
½ l lunkent vand 
500 g hvedemel 
200 g fin durumhvede 
1 spsk salt 
2 spsk olivenolie

FYLD:
1⁄2 dl sødmælksrygeost
1 dl creme fraiche 38%
Salt
Peber
Frisk rosmarin
Lardo, spegeskinke eller andet charcuteri

SÅDAN GØR DU

DEJ: 
Opløs gæren i det lunkne vand og kom alle ingredienser i røreskålen og kør hurtigt dejen sammen, til den er glat og smidig. Lad den herefter hæve på køkkenbordet i ca. 1 time. Hvis du har god tid, bliver den bedre af at stå natten over på køl.

FYLD
Rul pizzadejen ud, så den er helt tynd. Smør pizzadejen med et tyndt lag creme fraiche 38% og krydr med salt og peber. Smuldr ryge- ost ud over og tilsæt friskhakket rosmarin.

Bag tarte flambée i ovnen ved ca. 220 ̊C i ca. 10 minutter, til den er sprød. Læg ganske tynde skiver af lardo, spegeskinke, chorizo eller andet charcuteri på og server straks.

 

HVID CHOKOLADEMOUSSE MED RYGEOST (4 personer)

INGREDIENSER

150 g hvid chokolade, grofthakket
1⁄2 dl sødmælksrygeost uden kommen, presset igennem en sigte
2 dl piskefløde
6 æggeblommer (3 bægre pasteuriserede) 50 g rørsukker
Pynt:
2 spsk. hakkede saltede nødder

SÅDAN GØR DU

Smelt chokoladen forsigtigt over et vandbad. Pisk fløden til skum, og stil det til side.
Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret over et vandbad, og rør den smeltede choko- lade i. Pisk den sigtede rygeost i massen. Vend flødeskum i chokoladeblandingen lidt ad gangen. Hæld moussen i portionsglas
og sæt den på køl til servering.