• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Rumpsteak

Tykstegsbøffer i skiver med lun salat af sommergrønt serveret med olivenolie-blanquette.

2 PERSONER

INGREDIENSER
1 pakke Løgismose økologisk rumpsteak

SAUCE
2 æggeblommer
1 æg
2 spsk creme fraiche 38%
1 dl god hønsefond
2,5 dl rigtig god og mild olivenolie
Salt
Peber

LUN SALAT
2 små hjertesalat, små
6 små gulerødder
ca. 20 friskbælgede ærter
evt. andre spæde grønsager efter smag
½ økologisk citron
25 g smør
Salt
Peber

udskåret rumpsteak anrettet med grøntsager

Sådan tilberedes rumpsteak

KØD: Steges som anvist på pakken. Og skæres i tynde skiver på tværs af kødfibrene lige inden anretning.

SAUCE: I en blender blendes æggeblommer, æg og creme fraiche godt igennem.
Hønsefond lunes op i en kasserolle og tilsættes i en tynd stråle ned i æggemassen under blendning.
Når massen er homogen, tilsættes ligeledes den lun olivenolie i en tynd stråle.
Det hele blendes til en cremet og tyk sauce og smages til med salt, peber og lidt citronsaft.
Ved servering kan saucen lunes meget forsigtigt under kraftig piskning, pas på saucen skiller nemt.

LUN SALAT: Rens alle grøntsager.
Lige inden servering dampes de spæde grøntsager i en gryde med smør, lidt vand samt skal og saft fra ½ citron. 

ANRETNING: De lune grøntsager anrettes som en luftig salat sammen med de tynde skiver af kød.
Den lune sauce hældes over som en dressing. Retten kan med fordel pyntes med friske urter og crudité.