3/7/2019 |
Rumpsteak
Tykstegsbøffer i skiver med lun salat af sommergrønt serveret med olivenolie-blanquette.
Ingredienser
- Rumpsteak
- 1 pakke rumpsteak
- Sauce
- 2 æggeblommer
- 1 æg
- 2 spsk creme fraiche 38%
- 1 dl god hønsefond
- 2½ dl Løgismose olivenolie
- Salt og peber
- Lun salat
- 2 stk små hjertesalat
- 6 stk små gulerødder
- 20 stk friskbælgede ærter , evt. andre spæde grønsager efter smag
- En halv økologisk citron
- 25 g smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Kød
Step 1. Steg kødet som ønsket. Skær det i tynde skiver på tværs af kødfibrene lige inden anretning.
Lun salat
Rens alle grøntsager.
Lige inden servering dampes de spæde grøntsager i en gryde med smør, lidt vand samt skal og saft fra ½ citron.
Sauce
Step 1. Blend æggeblommer, æg og creme fraiche godt igennem i en blender.
Step 2. Lun hønsefond op i en kasserolle og tilsæt til æggemassen i en tynd stråle, mens du fortsat blender.
Step 3. Lun olivenolie. Tilsæt olivenolien i en tynd stråle, når massen er homogen.
Step 4. Blend det hele til en cremet og tyk sauce og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
Step 5. Lun eventuelt saucen meget forsigtigt under kraftig piskning inden servering. Pas på saucen skiller nemt.
Lun salat
Step 1. Rens alle grøntsager.
Step 2. Damp de spæde grøntsager i en gryde med smør, lidt vand samt skal og saft fra ½ citron lige inden servering.
Anretning
Step 1. Anret de lune grøntsager sammen med de tynde skiver af kød som en luftig salat.
Step 2. Hæld den lune sauce over som en dressing. Retten kan med fordel pyntes med friske urter og crudité.
Andre forslag
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Tagliolini med fisk og skaldyr
På italiensk Tagliolini ai Frutta del mare – en pastaret bestående af båndpasta lang som sp...
Pappardelle med lammeragout
Påsken er i vente og foruden påskekyllinger og æg,...
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Sæsonens fisk med svampe- og rødløgskompot
For at fremtrylle denne ret skal du forbi fiskehandleren og hente sæsonens friskfangede fis...
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra...