3/7/2019 |
Rumpsteak
Tykstegsbøffer i skiver med lun salat af sommergrønt serveret med olivenolie-blanquette.
Ingredienser
- Rumpsteak
- 1 pakke rumpsteak
- Sauce
- 2 æggeblommer
- 1 æg
- 2 spsk creme fraiche 38%
- 1 dl god hønsefond
- 2½ dl Løgismose olivenolie
- Salt og peber
- Lun salat
- 2 stk små hjertesalat
- 6 stk små gulerødder
- 20 stk friskbælgede ærter , evt. andre spæde grønsager efter smag
- En halv økologisk citron
- 25 g smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Kød
Step 1. Steg kødet som ønsket. Skær det i tynde skiver på tværs af kødfibrene lige inden anretning.
Lun salat
Rens alle grøntsager.
Lige inden servering dampes de spæde grøntsager i en gryde med smør, lidt vand samt skal og saft fra ½ citron.
Sauce
Step 1. Blend æggeblommer, æg og creme fraiche godt igennem i en blender.
Step 2. Lun hønsefond op i en kasserolle og tilsæt til æggemassen i en tynd stråle, mens du fortsat blender.
Step 3. Lun olivenolie. Tilsæt olivenolien i en tynd stråle, når massen er homogen.
Step 4. Blend det hele til en cremet og tyk sauce og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
Step 5. Lun eventuelt saucen meget forsigtigt under kraftig piskning inden servering. Pas på saucen skiller nemt.
Lun salat
Step 1. Rens alle grøntsager.
Step 2. Damp de spæde grøntsager i en gryde med smør, lidt vand samt skal og saft fra ½ citron lige inden servering.
Anretning
Step 1. Anret de lune grøntsager sammen med de tynde skiver af kød som en luftig salat.
Step 2. Hæld den lune sauce over som en dressing. Retten kan med fordel pyntes med friske urter og crudité.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...