1/1/1970 |
Rom-braiserede ananas med kokosis
Tilbage i tiden var de eksotiske frugter som ananas og kokos forbundet med en vis grad af luksus og forbeholdt de få at nyde. I dag er det heldigvis ikke tilfældet. De eksotiske frugter kan findes i rigt omfang i de fleste supermarkeder.
Ingredienser
- Ananas
- 2 stk ananas
- 500 g rørsukker
- 2½ dl vand
- 2½ dl mørk rom
- 1 stang kanel
- 1 stang vanilje
- 3 stk stjerneanis
- Kokosis
- 1 stk vaniljestang
- 5 dl Løgismose sødmælk
- 2½ dl kokosmælk
- 125 g sukker
- 125 g pasteuriseret æggeblomme
- 1 stk lime saft og skal herfra
Sådan gør du
Ananas
Step 1. Skræl ananas og skær dem i kvarter, fjern stokken og del hvert stykke i fire dele. Kog de resterende ingredienser i en gryde og lad sukkerlagen simre i et par minutter. Grill ananasstykkerne på en grillpande, så de får et flot mønster.
Step 2. Læg derefter ananasstykkerne i sukkerlagen, tag gryden af blusset og stil den til afkøling på køkkenbordet. Opbevar på køl.
Kokosis
Step 1. Flæk vaniljestangen. Kog mælk, kokosmælk, vaniljestang og halvdelen af sukkeret op i en gryde. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med resten af sukkeret og tilsæt stille og roligt den kogende masse, mens du rører godt rundt.
Step 2. Hæld massen tilbage i gryden og varm den op til 67 grader, inden den sigtes, afkøles og køres på ismaskinen. Alternativt kan du komme isen i fryseren, men resultatet bliver ikke helt det samme.
Step 3. Læg et par ananasstykker på en tallerken eller i en lille skål. Kom en kugle kokosis ovenpå og hæld lidt af ananaslagen udover.
Tip
Spar tid! Find flere dejlige gourmet-is fra Jacob & Jakob i vores Gourmetsupermarked på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...