Rørt oksetatar på velhængt mørbrad

Opskrift til 4 personer

Bistroklassikeren som næppe behøver den store introduktion. Rørt tatar er en sand fornøjelse at få serveret – især hvis det velhængte kød er hjemmehakket og rørt kun få minutter før servering med et godt skvæt Cognac.

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 1. november 2022 | Nr. 7 2022

Ingredienser

• 600 g oksemørbrad, hak det gerne i hånden eller groft på din kødhakker

• 6 æggeblommer

• 2 spsk. finthakket løg

• 2 spsk. lethakkede kapers

• 2 spsk. finthakkede cornichoner

• 2 tsk. Dijon sennep

• 2 spsk. Worchestershire sauce

• 2 spsk. olivenolie

• Friskhakket estragon

Cognac

• Salt og Peber

• Bitre salater

• 1 pose franske kartofler

Rørt oksetatar

­

Sådan gør du

1. Hak oksemørbraden groft med en skarp kniv. Vær ikke bange for at tataren bliver grov, da mørbraden i sig selv er meget mør. Kom herefter det hakkede kød i en skål.

2. Tilsæt æggeblommer, løg, kapers, cornichoner, sennep, Worchestershire sauce, olivenolie, estragon, salt og peber. Vend det hele nænsomt sammen, og smag yderligere til med et skvæt Cognac efter behag.

3. Anret på flade tallerkener med bitre salater vendt i en markant sennepsvinaigrette, og servér evt. chips eller sprøde pommes frites til.

   DET PERFEKTE MATCH TIL TATAR

Til tatar skal vinmatchet gerne have minimal fadlagring – og helst slet ingen – samt knap så fremtrædende tanniner, så tataren ikke fremstår metallisk og bitter. Beaujolais Nouveau har en frugtig og frisk syre, der virker forfriskende og blød i munden og lader smagen af alle ingredienser komme til sin ret.