• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

RØGET LAKS MED HAVTORN

4 PERSONER

INGREDIENSER

LAKS
20 skiver røget laks

BROKEN GEL
6 blade husblas
125 g havtorn
185 g vand
25 g sukker

SALAT
2 skiver rugbrød
1 spsk smør
1 frisésalat

PYNT
1 bundt kørvel
evt. lidt urter fra stranden,
hvis du har mod på det
1 lille håndfuld havtorn

Sådan laver du røget laks med havtorn

 

BROKEN GEL: Læg husblas i blød i koldt vand. Kog havtorn, sukker og vand op og blend det helt glat lidt ad gangen. Tilsæt den udblødte husblas og kør, til den er helt opløst. Sigt massen igennem en fintrådet sigte og sæt derefter puréen på køl i ca. 2 timer, til den har sat sig. Herefter blendes den til en glat creme.

SALAT: Skær rugbrødet i tern og rist dem på en pande i smørret. Lad dem herefter dryppe af på et stykke køkkenrulle. Pluk og vask salaten grundigt. Undgå de mørke blade af frisésalaten, da de er ret bitre, og brug kun de lysegrønne blade.

Anret laksen på tallerkenen lidt tilfældigt og fordel havtorngeléen ved siden af. Slut af med croutons, salat, havtorn og urter.