• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Rødspætte med sauteret hvidkål, persille og citron

4 Personer

Rødspætten er i sæson hele året, den er nem at tilberede og er elsket af både store og små – et oplagt valg til et godt og sundt hverdagsmåltid. I stedet for den klassiske panering, får du her Thomas Rodes version af stegte rødspætter med frisk pust fra citron, persille og sprød hvidkål.

INGREDIENSER

8 flåede rødspætte fileter
1 hvidkål
1 bundt bredbladet persille
1 økologisk citron
Olivenolie
Smør

Sådan tilbereder du rødspætte med sauteret hvidkål, persille og citron

Befri hvidkålet for stokken og de yderste seje blade, og skær ca. 8 blade i grove stykker. Nip persillen fra stilken og riv den yderste gule skal af citronen.

Marinér ske fileterne i olivenolie med salt og peber.

Lad smør og olivenolie bruse op i en sautérpande. Læg så mange kål-trekanter, der kan ligge med luft imellem, på panden. Tilsæt salt, peber og den revne citronskal og sautér ca. 1-2 minut.

Læg fiskefileterne på kålen i panden, hæld saften fra ca. en halv citron og 3 spsk. vand over og læg straks låg på.

Lad fisken dampe 2-3 minutter under låg. Sluk for varmen og lad panden stå 3-4 minutter.

Servér straks, med frisk brøndkarse, bredbladet persille og rucola over. Servér evt. med et godt stykke brød stegt i smør.