1/1/1970 |
Rødkål
Et must i vinterens basislager.
Ingredienser
- 1 stk rødkål fintsnittet
- 1½ dl hindbæreddike
- 1 dl portvin
- 150 g sukker
- 2 stk kanelstænger
- 2 stk stjerneanis
- 1 stk citron skal og saft herfra
- 1 stk appelsin
- 1 dl andefedt fra stegen
- Salt
Sådan gør du
Step 1.
Kog rødkålen i ca. 5 minutter, det skal stadig have bid.
Step 2.
Hæld den i et dørslag og lad den dryppe af i 15-20 minutter. Dup evt. efter med køkkenrulle, så rødkålen er tør.
Step 3.
Kog resten af ingredienserne, den skal være meget tyktflydende, men pas på den ikke brænder.
Step 4.
Tilsæt rødkålen og vend det godt rundt og smag til med salt.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...