• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Ristet pighvar

Med gulerødder og lakridssauce

Denne ret er en hyldest til mangfoldigheden. Om ikke andet, så i hvert fald en opfordring til at efterspørge og bruge de mange forskellige sorter, der findes af, hvad vi ofte betragter som hverdagsgrøntsager. Guleroden er et godt eksempel. Den findes i mange varianter, former og farver, som alle har hver sin særegne smag og struktur. 

4 PERSONER

INGREDIENSER

PIGHVAR
600 g pighvarfilet
2 spsk vindruekerneolie
2 spsk smør
salt og friskkværnet peber

LAKRIDSSAUCE
1 finthakket skalotteløg
skal af
1⁄2 økologisk citron
1 spsk vindruekerneolie
1 knivspids safran
1⁄2 tsk lakridspulver
1 dl Noilly Prat
3 dl hønsefond
3 dl fiskefond
1
1⁄2 dl fløde
3 spsk cremefraiche 38 %
salt og friskkværnet peber

GULERØDDER
24 små gulerødder med top af forskellig sort og farve
1 spsk smør
1 spsk vindruekerneolie
4 kviste citrontimian
salt og friskkværnet peber

SÅDAN LAVER DU RISTET PIGHVAR

PIGHVAR:

Læg pighvarfileterne på en tallerken og krydr dem med salt og peber. Sæt fisken på køl, mens du tilbereder saucen og gulerødderne.

Steg fileterne gyldne på den ene side på en rigtig varm pande i lidt olie, kom en klat smør på og lad fisken stege videre i ca. 1⁄2 minut. Vend fisken og steg den i ca. 1 minut alt efter tykkelse på fileten.

LAKRIDSSAUCE:

Sauter det hakkede skalotteløg og citronskallen i olie i en gryde, til løgene er glasklare. Tilsæt safran, lakrids og Noilly Prat, lad det koge ind til det halve og kom så hønse- og fiskefond på. Kog igen ind til det halve og monter med fløde og cremefraiche under piskning. Lad saucen koge ind, til den får en tyk og cremet konsistens. Smag til med salt og peber.

GULERØDDER:

Vask gulerødderne rene med en svamp og klip toppene af, så der er 1-2 cm tilbage. Kom lidt smør og olie på en pande og steg rødderne med citrontimian. Smag til med salt og peber.

PYNT

evt. lidt plukket bronzefennikel

Kom lidt sauce på lune tallerkner og anret fisken ovenpå. Fordel gulerødderne og pynt evt. med lidt bronzefennikel.