• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Risotto med asparges

Sprøde og pivfriske grønne asparges er en af sæsonens lækreste råvarer, som kan inddrages på utallige måder i køkkenet. Er aspargesene helt friske, kan og bør de nydes efter minimal tilberedning. Prøv dem som her i en cremet risotto, hvor de bibringer en karakteristisk smag, let sprød konsistens og den fineste grønne farve. Nyd retten med et køligt glas Sancerre fra Domaine Romain Reverdy og byd sommeren velkommen.

4 Personer

INGREDIENSER 

1 l hønsebouillon
350 g friske grønne asparges
20 g smør
2 store skalotteløg
4 dl risottoris
Lidt olivenolie
11⁄2 dl tør hvidvin eller hvid vermouth
Saften af 1 citron
50 g friskrevet parmesanost
Salt
Friske ærteskud

Sådan laver du risotto med asparges

Snit løgene fint og sautér dem i olien i en gryde. Ris og vin kommes i gryden. Når vinen er kogt ind, tilsættes bouillonen. Der skrues ned på medium varme og risene røres ofte igennem.

Skyl aspargesene og knæk den nederste del af stænglerne. Skær dem i mundrette stykker. Varm en pande med lidt olie og smør og steg aspargesene i et par minutter; de skal stadig have masser af bid! Krydr med salt og peber og stil panden til side.

Når risene er møre, efter ca. 25 minutter, tilsæt da smør, parmesan, citronsaft og de ristede asparges. Rør det hele godt igennem og smag til.

Servér risottoen med friske ærteskud eller grønne asparges, fintsnittet på mandolinjern på toppen og ekstra parmesan, hvis humøret tillader det.