• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Risotto med artiskokker

Opskrift til 4 personer

Chefkok, Thomas Venøbo

INGREDIENSER

250 g risottoris
4 violette artiskokker
100 g smør
100 g skalotteløg, hakket
God olivenolie
50 g friskrevet parmesan
1⁄2 flaske tør hvidvin
1⁄2 liter grøntsagsfond
2 citroner
50 g persille, hakket
Salt
Peber

Sådan laver du risotto med artiskokker

Gør en lille skål med vand og saften fra en citron klar. Pil de yderste blade af artiskokkerne til du kommer ind til de lyse blade. Skær spidsen og det mørke i bunden af, halvér dem og snit dem i fine skiver. Læg artiskok-skiverne i skålen med vand og citronsaft.

Smelt halvdelen af smørret i en gryde ved middelvarme og sautér løgene heri, til lige inden de tager farve.

Tilsæt risottoris og rør godt rundt. Hæld hvidvinen over risene og lad den reducere indtil den næsten er væk, imens du rører i gryden, så risene ikke brænder på. Tilsæt fonden og kog videre til risene er al dente.

Tilsæt artiskokskiverne og kog risottoen hurtigt igennem. Sluk for varmen, tilsæt smør og friskrevet parmesan og rør det ud i risottoen. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Servér med finthakket persille og olivenolie på toppen.