• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Risalamande med brændte mandler

4 PERSONER

INGREDIENSER

Risalamande

100 g grødris
7½ dl sødmælk
½ tsk. salt
Korn fra 1 vaniljestang
4 spsk. sukker
½ l piskefløde

Brændte mandler

2 dl mandler
1 dl sukker
½ dl vand

Tilbehør
1 glas kirsebærsauce

SÅDAN GØR DU:

Risalamande

Varm mælken op til kogepunktet, tilsæt sødmælk, salt, vaniljekorn og sukker og lad det simre ved svag varme i ca. 45 min.
Rør ind i mellem og hold øje med, at det ikke brænder på. Træk gryden af varmen, og lad grøden trække ca. 30 min. Sæt den i køleskabet til dagen efter. Pisk fløden til en let skum og vend den herefter sammen med risengrøden lidt ad gangen.

Brændte mandler

Kom mandler, sukker og vand i en gryde. Når vandet er kogt væk, begynder sukkeret at karamellisere. Fortsæt til sukkeret krystalliserer (det er normalt ikke noget, man ønsker, men her er det meningen). Bliv ved med at røre let rundt  indtil mandlerne er helt blanke. Hæld dem på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Hak herefter groft.

Servering

Find 4 glas i passende størrelse, gerne høje og smalle, og byg retten op i lag som en trifli. Start med risalamande, så kirsebærsauce, risalamande osv. indtil glasset er fyldt. Slut af med risalamande og mandlerne drysset henover. Er det juleaften, skal der selvfølgelig gemmes en hel mandel i et af glassene.

I GLASSET ANBEFALER VI: