1/1/1970 |
Risalamande med brændte mandler
Den herlige afslutning på julemiddagen.
Ingredienser
- Risalamande
- 100 g grødris
- 7½ dl Løgismose sødmælk
- ½ tsk salt
- 1 stk vaniljestang korn herfra
- 4 spsk sukker
- 2½ dl Løgismose piskefløde
- Brændte mandler
- 2 dl mandler
- 1 dl sukker
- ½ dl vand
- Tilbehør
Sådan gør du
Risalamande
Step 1. Varm mælken op til kogepunktet, tilsæt sødmælk, salt, vaniljekorn og sukker og lad det simre ved svag varme i ca. 45 min. Rør ind i mellem og hold øje med, at det ikke brænder på. Træk gryden af varmen, og lad grøden trække ca. 30 min. Sæt den i køleskabet til dagen efter. Pisk fløden til en let skum og vend den herefter sammen med risengrøden lidt ad gangen.
Brændte mandler
Step 1. Kom mandler, sukker og vand i en gryde. Når vandet er kogt væk, begynder sukkeret at karamellisere. Fortsæt til sukkeret krystalliserer (det er normalt ikke noget, man ønsker, men her er det meningen). Bliv ved med at røre let rundt indtil mandlerne er helt blanke. Hæld dem på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Hak herefter groft.
Servering
Step 1. Find 4 glas i passende størrelse, gerne høje og smalle, og byg retten op i lag som en trifli. Start med risalamande, så kirsebærsauce, risalamande osv. indtil glasset er fyldt. Slut af med risalamande og mandlerne drysset henover. Er det juleaften, skal der selvfølgelig gemmes en hel mandel i et af glassene.
Andre forslag
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...