30/11/2019 | Magasin 9 2019
Ribollita
Når efteråret og vinterens kulde for alvor spiller med musklerne, er en fyldig og mættende suppe oplagt at servere i den dybe tallerken for at få varme og vitaminer.
Ribollita er en fyldig suppe-klassiker fra det toscanske bonde-køkken, hvor brød og grøntsager danner grundlag for den varmende suppe, som derudover indeholder kål, bønner og friske grønt- sager. Servér med grillet brød og de italienske hverdagsvine i glasset.
Ingredienser
- 4 dåser hakkede tomater
- 1 bundt bladselleri
- 8 gulerødder
- 1 stort løg
- 2 fennikel
- 5 kviste timian
- 1 kvist rosmarin
- 4 fed knust hvidløg
- 1 palmekål
- 400 g kogte cannellini-bønner
- 4 store skiver grillet brød dryppet med olivenolie
- God olivenolie
Sådan gør du
Step 1
Rens bladselleri og fjern fra stokke. Skræl gulerødder. Pil løg og hvidløg. Skyl palmekål grundigt og træk blade af stilken.
Step 2
Skær, med undtagelse af bønner og kål, halvdelen af grøntsagerne og alle fed hvidløg groft ud, og sautér dem i en gryde ved middel varme i lidt vindruekerneolie.
Step 3
Tilsæt krydderurter og de hakkede tomater sammen med 1/2 liter vand. Lad det simre i ca. 1 time. Skær imens resten af grøntsagerne i fine tern, snit kålen groft og sæt dem til side.
Step 4
Sigt suppen og smag til med salt og peber.
Step 5
Ved servering, tilsæt de fint skårede grøntsager, kål og bønner til suppen og kog kort igennem. Servér med grillet brød og olivenolie.
Andre forslag
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Tagliolini med fisk og skaldyr
På italiensk Tagliolini ai Frutta del mare – en pastaret bestående af båndpasta lang som sp...
Pappardelle med lammeragout
Påsken er i vente og foruden påskekyllinger og æg,...
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Sæsonens fisk med svampe- og rødløgskompot
For at fremtrylle denne ret skal du forbi fiskehandleren og hente sæsonens friskfangede fis...