• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Ribollita

Når efteråret og vinterens kulde for alvor spiller med musklerne, er en fyldig og mættende suppe oplagt at servere i den dybe tallerken for at få varme og vitaminer. Ribollita er en fyldig suppe-klassiker fra det toscanske bonde-køkken, hvor brød og grøntsager danner grundlag for den varmende suppe, som derudover indeholder kål, bønner og friske grønt- sager. Servér med grillet brød og de italienske hverdagsvine i glasset.

Opskrift 4 personer

INGREDIENSER

4 ds hakkede tomater af god kvalitet
1 bdt bladselleri, fjernet fra stokken og renset
8 skrællede gulerødder
1 stort pillet løg
2 fennikel
5 kviste timian
1 kvist rosmarin
4 fed knust hvidløg
1 palmekål, trukket af stilken og skyllet grundigt, alternativt kan grønkål bruges
400 g kogte cannellini-bønner
4 store skiver grillet brød dryppet med olivenolie
God olivenolie

Sådan laver du ribollita

Skær, med undtagelse af bønner og kål, halvdelen af grøntsagerne og alle fed hvidløg groft ud, og sautér dem i en gryde ved middel varme i lidt vindruekerneolie. Tilsæt krydderurter og de hakkede tomater sammen med 1/2 liter vand. Lad det simre i ca. 1 time. Skær imens resten af grøntsagerne i fine tern, snit kålen groft og sæt dem til side. Sigt suppen og smag til med salt og peber. Ved servering: Tilsæt de fint skårede grøntsager, kål og bønner til suppen og kog kort igennem. Servér med grillet brød og olivenolie.