28/2/2019 | Magasin 2 2019
Ribeye steak
Med glaseret rødbede og ristede morkler. Okseribeyen er en af de mest eftertragtede udskæringer til en saftig steak. En af årsagerne er den kraftige fedtmarmorering, der giver en saftig, mør og smagfuld spiseoplevelse. I denne opskrift serverer vi det flotte stykke kød med glaserede rødbeder og smørristede morkler. Morkler er en fantastiske spisesvamp, som understreger kødets dybe umaminoter og tilføjer krydrede noter af nødder, skovbund og endda trøffel.
Ingredienser
- 500 g ribeye steaks
- 500 g rødbede , skrællet
- 20 g sukker
- ½ dl eddike
- 200 g rosenkålsblade
- 50 g Løgismose smør
- 4 stk skalotteløg , pillet og skåret i kvarte
- 100 g friske morkler , renset og skåret i skiver på langs
- 1 bundt tallerkensmækker
Sådan gør du
Step 1.
Pres halvdelen af rødbederne til saft, resten skæres i mindre, rustikke stykker og koges i saften med sukker og eddike, til de er møre og rødbedesaften er reduceret ind.
Step 2.
Ribey krydres og steges til ønsket stegegrad, inden den er stegt helt færdig tilsættes 25 g smør, løg og morkler som, steges med de sidste par minutter. Imens ribeyen hviler, dampes kålen i 1 minut i en kasserolle med de sidste 25g smør.
Step 3.
Skær ribeyen i steaks, anret med løg, morkler og smørret fra panden. Kål og rødbede arrangeres ved siden af kødet og masser af tallerkensmækker på toppen.
Tip
Find friske morkler i gourmetsupermarkedet på Nordre Toldbod når udbuddet tillader det! Følg med på Facebook og hold dig opdateret.
Andre forslag
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Tagliolini med fisk og skaldyr
På italiensk Tagliolini ai Frutta del mare – en pastaret bestående af båndpasta lang som sp...
Pappardelle med lammeragout
Påsken er i vente og foruden påskekyllinger og æg,...
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Sæsonens fisk med svampe- og rødløgskompot
For at fremtrylle denne ret skal du forbi fiskehandleren og hente sæsonens friskfangede fis...
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra...