Ratatouille med courgetter og krydret tomatsauce

Opskrift til 2 personer

Man smiler straks ved tanken om ratatouille, fordi retten minder en om Disneys kærlige og humoristiske film om den franske rotte, der så inderligt ønsker sig en kokkekarriere. Retten her kommer man også til at smile af. Den er spækket med umami og skøn til frokost eller som tilbehør til kylling eller lam.

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 30. september 2022 | Nr. 6 2022

Ingredienser

• 1 ds hakkede tomater af god kvalitet

• 2 skalotteløg

• 3 fed hvidløg

• 4 ansjosfileter

• 1 dl ekstra jomfruolivenolie

• 1 rød chili

• 50 g Løgismose Kalamata-oliven, uden sten

• 2 courgetter

• 2 små salatløg

• 4 kviste salvie

• Salt og peber

ratatouille med courgetter og krydret tomatsauce

­

SÅDAN GØR DU

1. Kom hakkede tomater, finthakkede skalotteløg og hvidløg, ansjosfileter, finthakket rød chili, hakkede sorte oliven og jomfruolivenolie i en kasserolle. Lad saucen simre under låg i 1,5-2 timer, smag saucen til med salt og sæt den til side. Tip: Brug Løgismose tomatsauce og tilsæt selv ansjosfileter, oliven og chili.

2. Skær courgetter og salatløg i tynde skiver på et mandolinjern.

3. Find et tærtefad/mellemstor pande eller lign., der kan gå i ovnen, og læg et lag tomatsauce i bunden. Dæk herefter med salatløg og afslut til sidst med taglagte skiver af courgette. Krydr med salt og peber og dryp olivenolie. Bag ratatouillen i ovnen ved 180 °C i ca. 45 min.

4. Pluk blade af salvie og steg dem på en pande i olivenolie til de er sprøde.

5. Pynt ratatouillen med salvie, og servér med en sprød salat og groft brød.

  Nyd retten til frokost med et glas kølig rosé på en solplet en efterårsdag i sommerhuset eller i haven.