29/9/2022 |
Ratatouille med courgetter og krydret tomatsauce
Man smiler straks ved tanken om ratatouille, fordi retten minder en om Disneys kærlige og humoristiske film om den franske rotte, der så inderligt ønsker sig en kokkekarriere. Retten her kommer man også til at smile af. Den er spækket med umami og skøn til frokost eller som tilbehør til kylling eller lam.
Ingredienser
- 1 dåse hakkede tomater af god kvalitet
- 2 stk skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 4 stk ansjosfileter
- 1 dl ekstra jomfruolivenolie
- 1 stk rød chili
- 50 g Løgismose Kalamata-oliven
- 2 stk courgetter
- 2 stk små salatløg
- 4 kviste salvie
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1
Kom hakkede tomater, finthakkede skalotteløg og hvidløg, ansjosfileter, finthakket rød chili, hakkede sorte oliven og jomfruolivenolie i en kasserolle. Lad saucen simre under låg i 1,5-2 timer, smag saucen til med salt og sæt den til side. Tip: Brug Løgismose tomatsauce og tilsæt selv ansjosfileter, oliven og chili.
Step 2
Skær courgetter og salatløg i tynde skiver på et mandolinjern.
Step 3
Find et tærtefad/mellemstor pande eller lign., der kan gå i ovnen, og læg et lag tomatsauce i bunden. Dæk herefter med salatløg og afslut til sidst med taglagte skiver af courgette. Krydr med salt og peber og dryp olivenolie. Bag ratatouillen i ovnen ved 180 °C i ca. 45 min.
Step 4
Pluk blade af salvie og steg dem på en pande i olivenolie til de er sprøde.
Step 5
Pynt ratatouillen med salvie, og servér med en sprød salat og groft brød.
Tip
Nyd retten til frokost med et glas kølig rosé på en solplet en efterårsdag i sommerhuset eller i haven.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...