Rabarbersoufflé og sorbet

Der findes næppe nogen dessert, som indeholder flere myter end soufflé og om, hvor svært det er at lave en sådan. Vel så det kræver lidt præcision og lidt forberedelse, men så er det altså heller ikke mere kompliceret. Du skal blot holde dig til opskriften og sørge for, at dine forme er penslet godt og drysset med sukker i et jævnt lag. Et godt tip er at pensle siderne på formen ved at trække penslen i lige strøg fra bund til top. På den måde danner du et lige spor, dejen kan følge, når den soufflérer op. Til denne opskrift har vi brugt forme, der indeholder ca. 2 dl. Du kan sagtens variere størrelsen på formene, eller for den sags skyld bage én stor soufflé i stedet.

Du kan også nøjes med at lave sorbet'en og nyde en iskold fornøjelse!



4 personer 


INGREDIENSER

 

Soufflé
1 stang vanilje
150 g sødmælk
25 g fløde
15 g sukker
50 g æggeblommer
15 g sukker
20 g maizena
215 g pasteuriserede 
æggehvider
30 g rabarber i små tern
Ca.
2 spsk smør
Ca. 2 spsk sukker

Sorbet
6 blade husblas
300 g rabarber
100 g sukker
11⁄2 dl saft, f.eks. rød blandet saft eller hyldeblomstdrik
1 dl vand

 

SÅDAN GØR DU

Soufflé:

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med bagsiden af kniven. kom sødmælk, fløde, 15 g sukker og vaniljekorn i en gryde og lad det koge op.

Rør imens æggeblommer, 15 g sukker og maizena sammen i en skål. Kom det herefter i gryden til den kogende mælkeblanding og lad den tykne under konstant omrøring. Afkøl det herefter helt i køleskabet.

Pisk æggehviderne stive, når massen er afkølet. Vend forsigtigt hviderne sammen med 255 g af vaniljecremen og rabarberternene.

Pensl soufflé-formene med klaret smør og drys dem med sukker. Vend formene og lad det overskydende sukker drysse ud.

Fyld formen helt op med soufflé-massen, så den netop når til kanten. Kør en paletkniv over skålens top, så fyldet bliver helt glat. Bag souffléerne i en forvarmet ovn ved 190 grader i ca. 10 minutter.

 

Sorbet:

Læg husblas i blød i koldt vand. Kom rabarber, sukker, saft og vand i en gryde, kog rabarberne helt møre og blend derefter grydens indhold godt og grundigt med en stavblender direkte i gryden.

Tilsæt den udblødte husblas og rør, til den er helt opløst. Lad rabarbermassen køle helt af og kør den herefter på ismaskinen.

 

Servér de bagte souffléer straks. Drys evt. med lidt flormelis og servér en kugle sorbet til. Du kan også nøjes med at lave sorbet'en og nyde en iskold fornøjelse!