Portvinssyltede valnødder

OPSKRIFT TIL 2 PERSONER

Valnødderne vælter ned fra træerne i disse uger, og det kan være svært at få knækket og spist dem alle. Sylt nødderne i portvin, og du har raffineret tilbehør til de skimlede oste og julens landpatéer.

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring

INGREDIENSER

• 150 g valnødder

• 75 g sukker

• 3 dl portvin

• 0,5 dl balsamico

 

 Hos Løgismose, Nordre Toldbod finder du både spanske Marcona-mandler, piemontesiske hasselnødder samt valnødder fra det franske “spisekammer” Périgord øst for Bordeaux.

Portvinssyltede valnødder

­

SÅDAN GØR DU

1. Karamellisér sukker i en gryde. Hæld portvinen og balsamico over og reducér massen til det halve.

2. Tilsæt valnødder og lad det simre i 30 minutter.

Salsa macha

Salsa macha er en rig chiliolie fra Veracruz i Mexico, der laves med en håndfuld forskellige, tørrede chilier, nødder og olie og spises til spejlæg og tacos. V

Læs opskriften

Nødder

Vi skal ikke mange år tilbage før nødder var en ultimativ luksus. Man brugte dem med omhu og fråsede langt fra med dem.

Læs hele artiklen