• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Porchetta med zucchini-salat og asparges-carpaccio

Porchetta er italienernes bud på en saftig og krydret flæskesteg med sprød svær hele vejen rundt om stegen. Vi laver den på grillen med hjælp fra en rotisserie, så stegen bliver jævnt tilberedt hele vejen rundt. 
Har du rester tilovers fra den gode steg, så gem det til næste dag og skær den i tynde skiver og kom den i en sandwich med sennepsmayonnaise og evt. syltede rødløg.

4 Personer

INGREDIENSER

PORCHETTA 
2,5 kg svineslag (med ridset svær og uden ben og brusk) 
1 bundt fennikel 
1 bundt rosmarin 
1 bundt persille 
4 stilke salvie 
1 bundt oregano 
Toppen fra 2 friske fennikel 
2 citroner 
1 helt pillet hvidløg (6-8 fed) 
1 dl olivenolie 
Groft salt og peber 
Kødsnor og evt. et rotisserie til grillen  

ZUCCHINI-SALAT 
4 zucchini 
2 kugler bøffelmozzarella (plukket i mundrette stykker) 
1 bundt basilikum 
God olivenolie 
1 citron 
50 g ristede pinjekerne 
Salt og peber  

ASPARGES-CARPACCIO 
2 bundter nye grønne asparges (fintsnittet diagonalt) 
God olivenolie 
God balsamico 
Parmesanost 
Salt og peber 

Sådan laver du porchetta med zucchini-salat og asparges-carpaccio

PORCHETTA 
Blend hvidløg, saft og skal fra citronerne, olivenolie og krydderurter til en grov pasta. Tilsæt salt og peber og smør svinebrystet ind i pastaen på indersiden (kødsiden) af svineslagetRul herefter kødet stramt op og snør det med en kraftig kødsnor, det skal være så stramt som muligt, da man ellers risikere, at fyldet falder ud.

Sværen gnubbes med olie og rigeligt med groft salt. Sæt den på spyddet og start tilberedningen ved lavt blus/indirekte varme under låg, sæt en foliebakke under stegen, så fedtet ikke drypper ned i grillen. Hold øje med temperaturen på grillen, som helst ikke må overstige 125°C, ellers risikerer du at brænde sværen af.

Porchettaen skal have ca. 4 timer for at blive ordentlig mør. Kernetemperaturen skal være 75-80°C. Til sidst skrues der helt op for blusset/stegen lægges på direkte varme, så sværen kan blive godt sprød. Tag stegen af grillen så snart sværen er færdig. 

ZUCCHINI-SALAT 
Skær zucchinierne i 3mm tynde skiver på den lange led, pensl dem med olie. Grill dem kun på den ene side, men vent med at tage dem af grillen til grillstriberne er trukket igennem. Servér på et fad med bøffelmozzarella, revet citronskal og saften fra en halv citron. Hæld til sidst olivenolie ud over salaten og drys med pinjekerner og rigeligt med basilikumblade 

ASPARGES-CARPACCIO  
Vend asparges i olie, balsamico, salt og peber og anret på et fad. Drys med flager af parmesan.