31/5/2019 | Magasin 5 2019
Porchetta med zucchini-salat og asparges-carpaccio
Porchetta er italienernes bud på en saftig og krydret flæskesteg med sprød svær hele vejen rundt om stegen. Vi laver den på grillen med hjælp fra en rotisserie, så stegen bliver jævnt tilberedt hele vejen rundt. Har du rester tilovers fra den gode steg, så gem det til næste dag og skær den i tynde skiver og kom den i en sandwich med sennepsmayonnaise og evt. syltede rødløg.
Ingredienser
- Porchetta
- 2½ kg svineslag (med ridset svær og uden ben og brusk)
- 1 bundt fennikel
- 1 bundt rosmarin
- 1 bundt persille
- 4 stilke salvie
- 1 bundt oregano
- 2 friske fennikel , toppen heraf
- 2 citron
- 1 helt pillet hvidløg (6-8 fed)
- 1 dl olivenolie
- Groft salt og peber
- Kødsnor og evt. rotisserie til grillen
- Zucchini-salat
- 4 zucchini
- 2 kugler bøffelmozzarella (plukket i mundrette stykker)
- 1 bundt basilikum
- God olivenolie
- 1 citron
- 50 g ristede pinjekerner
- Salt og peber
- Asparges-carpaccio
- 2 bundter nye grønne asparges (fintsnittet diagonalt)
- God olivenolie
- God balsamico
- Parmesan
- Salt og peber
Sådan gør du
Porchetta
Step 1. Blend hvidløg, saft og skal fra citronerne, olivenolie og krydderurter til en grov pasta. Tilsæt salt og peber og smør svinebrystet ind i pastaen på indersiden (kødsiden) af svineslaget.
Step 2. Rul herefter kødet stramt op og snør det med en kraftig kødsnor, det skal være så stramt som muligt, da man ellers risikere, at fyldet falder ud.
Step 3. Sværen gnubbes med olie og rigeligt med groft salt. Sæt den på spyddet og start tilberedningen ved lavt blus/indirekte varme under låg, sæt en foliebakke under stegen, så fedtet ikke drypper ned i grillen. Hold øje med temperaturen på grillen, som helst ikke må overstige 125°C, ellers risikerer du at brænde sværen af.
Step 4. Porchettaen skal have ca. 4 timer for at blive ordentlig mør. Kernetemperaturen skal være 75-80°C. Til sidst skrues der helt op for blusset/stegen lægges på direkte varme, så sværen kan blive godt sprød. Tag stegen af grillen så snart sværen er færdig.
Zucchini-salat
Step 1. Skær zucchinierne i 3mm tynde skiver på den lange led, pensl dem med olie.
Step 2. Grill dem kun på den ene side, men vent med at tage dem af grillen til grillstriberne er trukket igennem.
Step 3. Servér på et fad med bøffelmozzarella, revet citronskal og saften fra en halv citron.
Step 4. Hæld til sidst olivenolie ud over salaten og drys med pinjekerner og rigeligt med basilikumblade.
Asparges-carpaccio
Step 1. Vend asparges i olie, balsamico, salt og peber og anret på et fad. Drys med flager af parmesan.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk