31/5/2019 | Magasin 5 2019
Porchetta med zucchini-salat og asparges-carpaccio
Porchetta er italienernes bud på en saftig og krydret flæskesteg med sprød svær hele vejen rundt om stegen. Vi laver den på grillen med hjælp fra en rotisserie, så stegen bliver jævnt tilberedt hele vejen rundt. Har du rester tilovers fra den gode steg, så gem det til næste dag og skær den i tynde skiver og kom den i en sandwich med sennepsmayonnaise og evt. syltede rødløg.
Ingredienser
- Porchetta
- 2½ kg svineslag (med ridset svær og uden ben og brusk)
- 1 bundt fennikel
- 1 bundt rosmarin
- 1 bundt persille
- 4 stilke salvie
- 1 bundt oregano
- 2 friske fennikel , toppen heraf
- 2 citron
- 1 helt pillet hvidløg (6-8 fed)
- 1 dl olivenolie
- Groft salt og peber
- Kødsnor og evt. rotisserie til grillen
- Zucchini-salat
- 4 zucchini
- 2 kugler bøffelmozzarella (plukket i mundrette stykker)
- 1 bundt basilikum
- God olivenolie
- 1 citron
- 50 g ristede pinjekerner
- Salt og peber
- Asparges-carpaccio
- 2 bundter nye grønne asparges (fintsnittet diagonalt)
- God olivenolie
- God balsamico
- Parmesan
- Salt og peber
Sådan gør du
Porchetta
Step 1. Blend hvidløg, saft og skal fra citronerne, olivenolie og krydderurter til en grov pasta. Tilsæt salt og peber og smør svinebrystet ind i pastaen på indersiden (kødsiden) af svineslaget.
Step 2. Rul herefter kødet stramt op og snør det med en kraftig kødsnor, det skal være så stramt som muligt, da man ellers risikere, at fyldet falder ud.
Step 3. Sværen gnubbes med olie og rigeligt med groft salt. Sæt den på spyddet og start tilberedningen ved lavt blus/indirekte varme under låg, sæt en foliebakke under stegen, så fedtet ikke drypper ned i grillen. Hold øje med temperaturen på grillen, som helst ikke må overstige 125°C, ellers risikerer du at brænde sværen af.
Step 4. Porchettaen skal have ca. 4 timer for at blive ordentlig mør. Kernetemperaturen skal være 75-80°C. Til sidst skrues der helt op for blusset/stegen lægges på direkte varme, så sværen kan blive godt sprød. Tag stegen af grillen så snart sværen er færdig.
Zucchini-salat
Step 1. Skær zucchinierne i 3mm tynde skiver på den lange led, pensl dem med olie.
Step 2. Grill dem kun på den ene side, men vent med at tage dem af grillen til grillstriberne er trukket igennem.
Step 3. Servér på et fad med bøffelmozzarella, revet citronskal og saften fra en halv citron.
Step 4. Hæld til sidst olivenolie ud over salaten og drys med pinjekerner og rigeligt med basilikumblade.
Asparges-carpaccio
Step 1. Vend asparges i olie, balsamico, salt og peber og anret på et fad. Drys med flager af parmesan.
Andre forslag
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...
Pappardelle med lammeragout
Påsken er i vente og foruden påskekyllinger og æg,...
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Sæsonens fisk med svampe- og rødløgskompot
For at fremtrylle denne ret skal du forbi fiskehandleren og hente sæsonens friskfangede fis...
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Tagliolini med fisk og skaldyr
På italiensk Tagliolini ai Frutta del mare – en pastaret bestående af båndpasta lang som sp...
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra...