• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Porchetta med kål i flertal

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER 

Porchetta er en italiensk klassiker, som har sit ophav i central-Italien, nærmere byen Ariccia nær Rom. Den velkrydrede, behageligt fede “rullesteg” omkredses af sprød svær og er en sand fest at tilberede og servere.

Det Italienske ministerie for landbrug, fødevarer og skovbrug har udvalgt porchetta til at bære titlen PRODOTTO AGROALIMENTARE TRADIZIONALE som udelukkende tildeles italienske retter, som menes at have stor kulturel betydning.

Væbn dig med gode råvarer, tålmodighed og rigeligt af vinene fra Sequerciani så er du sikret et måltid du sent vil glemme.

Gæstekok Thomas Rod | 31. marts 2021 | 03. marts 2021

INGREDIENSER

  • 2,5 kg svineslag (med ridset svær og uden ben og brusk) 
  • 4 spsk finthakket frisk rosmarin 
  • 4 spsk finthakket frisk bredbladet persille 
  • 4 spsk finthakket frisk salvie 
  • 4 spsk finthakket frisk oregano 
  • 2 spsk knuste fennikelfrø 
  • Den revne gule skal af 2 - 3 økologiske citroner, saft af 1 
  • 1 helt pillet hvidløg (6-8 fed) 
  • 1 dl olivenolie 
  • Groft salt og peber 
  • Kødsnor 
  • 300 grønkål 
  • 250 g palmekål 
  • 250 grønne bønner 
  • Friskrevet parmesan 

Sådan gør du   

Porchetta: Blend hvidløg, saft og skal fra citronen, olivenolie og krydderurter til en grov pasta. Tilsæt salt og peber og smør svinebrystet ind i pastaen på indersiden (kødsiden) af svineslaget.

Rul herefter kødet stramt op og snør det med en kraftig kødsnor. Det skal være så stramt som muligt, da man ellers risikerer, at fyldet falder ud. 

Sværen gnubbes med olie og rigeligt med groft salt.

Placér porchettaen på en bradepande med rist, og sæt den i en forvarmet ovn. Steg den i 3 - 3 ½ time ved 150 °C. Tag stegen ud og lad den hvile minimum 20 - 30 minutter, inden den igen sættes i ovnen under grillen og grilles sprød.

Fjern snoren og skær stegen i 1 cm tykke skiver. 

 

Tilbehør: Fjern stilken på bønnerne. Skyl grønkål og palmekål grundigt og rib bladene fra stilken. Riv grønkålen i mundrette stykker. Læg palmekål-blade i 2 lag på en bradepande belagt med bagepapir. Drys hvert lag med salt og peber og olivenolie samt revet parmesan.

Bag bladene sprøde i ovnen ved ca. 200 °C til de er gyldne.

Blanchér bønner i letsaltet vand i et par minutter og sautér den plukkede grønkål i lidt smør på en varm pande. Vend grønkål og bønner sammen, krydr med salt og peber og eventuelt friskrevet muskatnød. 

Anrét skiver af porchetta med det grønne tilbehør. 

Gå på opdagelse i vores opskriftunivers

Find opskrifterne her