• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Pomelosalat med oksekød

Pomeloen er i de danske hjem ikke særlig velkendt, særligt ikke i det salte køkken. Citrusfrugtens søde, bitre smag fungerer perfekt sammen med det fede oksekød, chiliens stærke smag, fiskesovsens umami og limefrugtens sure noter. Denne ret er frisk ovenpå vinterens bastante mad og er helt sikkert en ret, som laves igen i løbet af foråret.

Gæstekok Thomas Rode | 01. februar 2021 | Nr. 01 2021 

HOVEDRET TIL 4 PERSONER

Ingredienser:

  • 2 store pomelo
  • 800-1000 g hakket øko oksekød, med høj fedtprocent
  • 4 løg, hvoraf 1 hakkes fint og 3 snittes fint
  • Frisk chili efter temperament, befriet fra stilk og kerner, finthakket
  • Saft og skal af 2 økologiske lime
  • 10 g ingefær, revet
  • 2 fed hvidløg, revet
  • 2 spsk. soja
  • 2 spsk. fiskesovs
  • Neutral olie til fritering/stegning
  • Lidt olivenolie
  • 1 bundt koriander, befriet fra stilkene og groft plukket

SÅDAN GØR DU:

Læg de 3 snittede løg i koldt vand. Bland de hakkede oksekød med det finthakkede løg. Rør omhyggeligt revet ingefær, revet hvidløg, finthakket chili, skallen af de to limefrugter, saften fra den ene lime, fiskesovs, soja, salt og peber sammen og lad det trække i mindst 15 minutter.

Pil imens skallen af pomeloen, og skil den i fileter – fjern det hvide kød, der omslutter fileterne. Pil fileterne i grove stykker.

Sæt en pande over og kom en ½ liter neutral olie i. Varm olien op, med blusset på halv effekt. Hæld det kolde vand fra de snittede løg og tør dem omhyggeligt.

Hæld forsigtigt løgene i den varme olie og steg dem gyldne under omrøring, i ca. 1/2 time. Lad dem herefter dryppe af på køkkenrulle. Drys afslutningsvis løgene med salt.

Kassér olien, tør panden af og steg kødet ved moderat varme til det er gyldent og sprødt. Krydr kødet med salt og peber.

Marinér pomelo-stykkerne med limesaften, salt og peber, olivenolie, samt evt. ekstra chili, hvis retten ønskes ekstra stærk.

Anret som på billedet og fordel soya-fiskesauce-dressingen udover inden servering.

Velbekomme!