• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Pølser og Sauerkraut

Sauerkraut og store, kødfyldte grillpølser – das ist sehr schön! Den tyske gastronomi rummer mange (mere eller mindre spændende) retter, og vi syntes at denne servering repræsenterer netop hvad det tyske køkken excellerer i – det sure tilbehør og kødfyldte hovedrolleindehavere. Parret med et let afkølet glas tysk rødvin er det lige før de velkendte schlager-hits ringer for dine ører – og det uden at genere.

Opskrift til 4 personer

INGREDIENSER

2 glas surkål – du kan også lave den selv!
8 pølser, af god kvalitet
2 løg, fintsnittet
1 hvidløg, fintsnittet
2 laurbærblade, gerne friske
5 enebær
Timian, et par kviste
Smør eller andefedt, til stegning

Sådan tilbereder du Pølser og Sauerkraut

I Alsace og det sydlige Tyskland vil man traditionelt koge pølserne, vi har dog valgt at grille dem, fordi det er sommer, og fordi der ikke er noget som en god grillpølse. Så er der også en god undskyld for at prøve retten igen, når det bliver vinter – med kogte pølser.

Sauerkraut: Vend surkålen ud i en skål og klem vandet fra – har du tålmodighed kan du også lave surkålen selv. Se hvordan trin for trin her.

Kom lidt smør eller andefedt samt løg, hvidløg, enebær, laurbærblade og timian i en gryde og sautér kort. Kom surkålen i samt en slat hvidvin fra køleskabet, hvis du skulle være så heldig at have den slags stående. Lad det simre i ca. 45 minutter under låg.

Har du tålmodighed kan du også lave surkål selv

 

Pølser: Tænd op i grillen og grill pølserne et par minutter på hver side eller så meget du ønsker – grilning af pølser er jo nærmest en religion, så her blander vi os ikke. Servér pølser og sauerkraut på et stort fad, hvor der er plads til begge med en klat god sennep ved siden af og nyd et køligt glas Spätburgunder eller Lemberger.

  Find sommerens bedste grillpølser fra Als Pølser i butikken på Nordre Toldbod. Læg røgede, kødfyldte, velkrydrede wienerpølser, frankfurtere og sønderjyske ringriddere på grillen