30/6/2020 | Magasin 4 2020
Pølser og sauerkraut
Sauerkraut og store, kødfyldte grillpølser – das ist sehr schön! Den tyske gastronomi rummer mange (mere eller mindre spændende) retter, og vi syntes at denne servering repræsenterer netop hvad det tyske køkken excellerer i – det sure tilbehør og kødfyldte hovedrolleindehavere. Parret med et let afkølet glas tysk rødvin er det lige før de velkendte schlager-hits ringer for dine ører – og det uden at genere.
Ingredienser
- 2 glas surkål – du kan også lave den selv!
- 8 pølser , af god kvalitet
- 2 løg , fintsnittet
- 1 hvidløg , fintsnittet
- 2 laurbærblade , gerne friske
- 5 enebær
- 2 kviste timian
- Smør eller andefedt, til stegning
Sådan gør du
Sauerkraut
Step 1. Vend surkålen ud i en skål og klem vandet fra – har du tålmodighed kan du også lave surkålen selv.
Step 2. Kom lidt smør eller andefedt samt løg, hvidløg, enebær, laurbærblade og timian i en gryde og sautér kort.
Step 3. Kom surkålen i samt en slat hvidvin fra køleskabet, hvis du skulle være så heldig at have den slags stående. Lad det simre i ca. 45 minutter under låg.
Pølser
Step 1. Tænd op i grillen og grill pølserne et par minutter på hver side eller så meget du ønsker – grilning af pølser er jo nærmest en religion, så her blander vi os ikke.
Step 2. Servér pølser og sauerkraut på et stort fad, hvor der er plads til begge med en klat god sennep ved siden af og nyd et køligt glas Spätburgunder eller Lemberger.
Tip
Find sommerens bedste grillpølser fra Als Pølser i butikken på Nordre Toldbod. Læg røgede, kødfyldte, velkrydrede wienerpølser, frankfurtere og sønderjyske ringriddere på grillen
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Tagliolini med fisk og skaldyr
På italiensk Tagliolini ai Frutta del mare – en pastaret bestående af båndpasta lang som sp...