• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Pocheret æg

At pochere betyder at varmebehandle en råvare i væske ved svag kogning eller lige under kogepunktet. Denne tilberedningsmetode egner sig særligt godt til sarte og delikate råvarer som fisk, spæde grøntsager og selvfølgelig æg. Pocherede æg kræver lidt mere end det velkendte kogte æg, men til gengæld får du en helt anden cremet og fyldig smagsoplevelse, som egner sig særligt godt til weekendmorgenmaden på et stykke ristet brød med smørdampet spinat eller den klassiske eggs benedict. 

 

INGREDIENSER

1 frisklagt æg 
2 L vand 
½ tsk salt 
Evt. 1 spsk eddike

  I gourmetsupermarkedet på Nordre Toldbod kan du finde både hønseæg, andeæg og vagtelæg, som hver  især byder på særlige egenskaber.

Der tages forbehold for udsolgte varer

SÅDAN PORCHERER DU ÆG

Sæt en gryde over med vandet og varm op til kogepunktet. Slå ægget ud i en kop. Når vandet koger, skrues ned så vandet lige akkurat skælver, men ikke koger. Hæld så ægget forsigtigt i.  
Lad ægget pochere i ca. 4 min. 
Tag ægget op med en hulske og lad det dryppe af inden servering. Servér det varme pocherede æg med det samme.

Få den bedste pochering

Ægget skal være så friskt som muligt – allerbedst er det, hvis du har høns i baghaven. Er ægget ikke friskt, kan hviden godt flyde ud og ægget har svært ved at samle sig. Har du ikke mulighed for at holde høns, eller har du ikke adgang til helt friske æg, kan du med fordel hælde lidt eddike i kogevandet (ca. 1 spsk. eddike til 1 liter vand), da det også hjælper hviden med at samle sig. Det er lidt en skrøne, at der skal røres og røres i kogevandet, æggene skal blot være så friske som muligt, så hviden samler sig om blommen.

Intet frokostbord uden et godt rugbrød

Vi bager brødet på Løgismose økologisk rugmel og -kerner, som giver brødet en dejlig smag af korn og en god struktur

Lær opskriften her