• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Pluma af sortfodsgris med grillet ratatouille

Selvom vi nu skriver september og dermed efterår, er der ingen grund til at pakke grillen væk. Glæd smagsløg og forlæng sommerstemningen med denne opskrift på pluma, som er en udskæring af sortfodsgrisen, der rummer en dyb, ren og rig smag. Kødets smukke marmorering sikrer en vidunderlig saftighed og serveret med grillet ratatouille med masser af olivenolie og de letløbne Chianti-vine, er du sikret en middag i absolut særklasse!

Opskrift til 4 personer

INGREDIENSER

800 g pluma af sortfodsgris
2 små aubergine, skåret i 3 mm tykke skiver, drysset med salt, som den trækker med ca. 30 minutter
2 små squash, skåret i 3 mm tykke skiver, drysset med salt, som den trækker med ca. 30 minutter
3 peberfrugter, én af hver farve, befriet for kerner og skåret i lange strimler
2 store rødløg skåret i både
1 bakke San Marzano-tomater, halveret
Basilikum, rosmarin og merian
1 økologisk citron
Olivenolie
Salt og peber

Sådan laver du Pluma af sortfodsgris med grillet ratatouille

Tænd op i grillen og sørg for at den er helt varm. Dup auberginer og squash tørre med køkkenrulle og marinér i olivenolie. Marinér peberfrugt, tomater og rødløg i olivenolie. Obs: Tomaterne kan grilles hele på stænglerne, hvis du har købt sådanne. Grill alle grøntsager til de er møre og riv skallen af citronen hen over og pluk krydderurterne henover og krydr med peber. Obs: Peberfrugter og løg krydres tillige med salt. Hold grøntsagerne varme, imens plumaen grilles. Krydr pluma med salt og peber, dryp med olivenolie og rosmarinblade. Grill plumaen ca. 3 minutter på hver side på en brandvarm grill.

Lad kødet hvile i 5 minutter, giv det 1 minut på hver side igen og skær det i tynde skiver. Servér med de lune grøntsager.