• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Plateau de fruit de mer

Opskrift til 4 personer

INGREDIENSER

6-8 krabbeklør
10 jomfruhummere
1⁄2 kg skalrejer, søkogte 1 løg, skåret i kvarte
4 laurbærblade, friske 3 citroner
Salt
Peber

Aioli:
3 æggeblommer
Salt og en knivspids peber, friskkværnet
1 hvidløg, fintsnittet
1 spsk sennep
2 spsk sherryvineddike
2 spsk citronsaft
1⁄2 knivspids chilipulver eller 1⁄2 cm rød chili, finthakket
3,5 dl olivenolie, god spanske olivenolie, gerne på manzanilla-oliven

1 baguette af god kvalitet

Sådan laver du Plateau de fruit de mer

Aioli: Tag ingredienserne ud i god tid, så de tempereres før brug. Kom æggeblommer, salt, peber, hvidløg, sennep, sherryvineddike citronsaft og chili i en blender, og lad den køre stille og roligt indtil det bliver en homogen masse.

Sæt nu blenderen på et endnu lavere niveau, og dryp olivenolien i lidt ad gangen, til olien er helt emulgeret. Du kan justere den ønskede tykkelse på aiolien med lidt vand.

Skaldyr: Kom en 10-liters gryde med vand i kog og tilsæt salt, så du har en saltkoncentration på ca. 14%, svarende til den i havet.

Tilsæt løg, laurbærblade, salt og en halveret citron. Kom krabbe- klør i den spilkogende lage. Lagen vil nu tabe temperatur grundet de kolde krabbeklør. Kom jomfruhummere i når lagen koger igen, og lad det koge i et minut.

Sluk for blusset og lad jomfruhummere og krabbeklør køle af i lagen. Du kan med fordel tilberede skaldyrene 1-2 timer før servering.

Servér skaldyrene på en bund af is på et stort fad, med aioli, lun baguette og pynt med et par halve citroner.