• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Pizza Quattro Formaggi

Lad de italienske vine fylde glassene når der serveres varme, ostespækkede pizzaer hvor ikke meget andet end oste af højeste kvalitet mødes på den lette pizzadej. Gør dig selv den tjeneste at købe oste af højeste kvalitet du nænner; med så få ingredienser er det dét, der gør forskellen!

Gæstekok Thomas Rode | 01. februar 2021 | Nr. 01 2021

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

INGREDIENSER DEJ: 

  • 15 g gær
  • ½ l lunkent vand
  • 500 g Tipo 00 hvedemel 
  • 200 g fin durumhvede
  • 1 spsk. salt
  • spsk olivenolie

 

INGREDIENSER FYLD:

  • 4 slags ost (f.eks. blåskimmel, mozzarella, rødkit og emmentaler, eller anden fast ost)  
  • 1 friskt bundt basilikum
  • 1 glas god tomatsauce

SÅDAN GØR DU:

Opløs gæren i det lunkne vand og kom alle ingredienser i røreskålen. Kør hurtigt dejen sammen, til den er glat og smidig. Lad den herefter hæve på køkkenbordet i ca. 1 time. Hvis du har god tid, bliver den bedre af at stå natten over på køl.

Forvarm din ovn til 280 °C eller endnu varmere hvis du kan. Har du en pizzasten kan denne varme med, ellers vend en bageplade på hovedet i ovnen og lad den varme med.

Imens dejen hæver, skylles basilikum og plukkes i mindre buketter. De forskellige oste skæres i mindre tern.

Rul dejen tyndt ud til den størrelse, der passer dig, og placér pizzaen på bagepapir.

Fordel tomatsaucen på pizzabunden og drys alle ostene-ternene ovenpå tomatsaucen.

Placér pizzaen på den varme pizzasten eller bageplade. Bag ca. 8-10 min, til osten er gylden på toppen og dejen er sprød.

Servér pizzaen med de friske basilikumbuketter på toppen. BUON APPETITO! 

TIP: Find altid et godt udvalg af de bedste oste fra Frankrig, Italien og Danmark i butikken på Nordre Toldbod.