• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Pizza bianco

Med palmekål og salsiccia

Pizza er en klassiker i de fleste hjemmekøkkener, ligesom den danske restaurantscene også er blevet beriget med adskillige gode spisesteder, som perfektionerer den italienske herlighed. Prøv denne pizza med smørstegt palmekål og salsiccia-pølse - en utraditionel, men umådeligt velsmagende variant. 

INGRIDIENSER

DEJ  
15 g gær  
½ l lunkent vand  
500 g Tipo 00 hvedemel 
200 g fin durumhvede  
spsk salt  
spsk olivenolie 

FYLD  
1 bundt palmekål  
½ bøtte ricotta  
1 kugle bøffelmozzarella  
Smør  
2 fed hvidløg  
Fyldet af 2 rå salsiccia-pølser, i klumper (kan købes hos velassorterede slagtere eller italienske delikatesse-forretninger

SÅDAN TILBEREDER DU PIZZA BIANCO

DEJ: Opløs gæren i det lunkne vand og kom alle ingredienser i røreskålen og kør hurtigt dejen sammen, til den er glat og smidig. Lad den herefter hæve på køkkenbordet i ca. 1 time. Hvis du har god tid, bliver den bedre af at stå natten over på køl. 

FYLD: Skyl palmekålen og skrub den let på bagsiden for at fjerne snavs. Fjern stokkene fra palmekålen og riv kålen ud i grove stykker.
Opvarm en pande med en god klat smør, og steg kort hvidløg i skiver i smøren. Når hvidløget har taget en smule farve, tilsættes kål som steger med til det er faldet godt sammen. Tag panden af varmen og lad det afkøle.  
 

Forvarm din ovn til 280 °C eller endnu varmere hvis du kan. Har du en pizzasten kan denne varme med, ellers vend en bageplade på hovedet i ovnen og lad den varme med.  

Rul dejen tyndt ud til den størrelse, der passer dig, og placér pizzaen på bagepapir. Smør dejen med et lag ricotta, som dækker hele bunden.
Fordel den smørstegte kål ud over pizzaen. Pil kødet ud af den rå salsiccia
-pølse, og fordel små klumper af pølse-fyldet på pizzaen. Afslut med gavmilde mængder trevlet bøffelmozzarella, som fordeles på pizzaen.  

Placér pizzaen på den varme pizzasten eller bageplade.  
Bag ca. 8-10 min, til pizzaen er gylden på toppen og dejen er sprød.  

LØGISMOSE ØKOLOGISK MEL

Vi har udviklet en melserie til alle bage-formål. Den er økologisk, alle varianter er malet på stenkværn og du kan finde serien i Netto i hele landet.

Se hele melserien