Pil-selv-rejer med grillet brød og hjemmerørt mayonnaise

Efter en lang vinter er der ikke noget at sige til, at forår- og sommerfornemmelser for mange står øverst på ønskesedlen. Drøm dig til lange, lune aftener, som bare aldrig vil tage en ende med denne servering, som for alvor rimer på forår og sommer. Pil-selv-rejer med grillet brød og hjemmerørt mayonnaise er en sand crowd-pleaser, og med kølig rosé i glasset synes der pludselig ikke så langt til sol og sommer.

INGREDIENSER

2 kg pil-selv-rejer
30 g salt
10 g sukker
4 skiver ristet foccacia
3 citroner
Friske urter, dild, kørvel mm.

CITRONMAYO
3 æggeblommer
1 spsk dijonsennep
1 spsk eddike
2 1/2 spsk citronsaft
Skal af 1-2 økologiske citroner 6 dl vindruekerneolie
1 tsk havsalt
friskkværnet peber
1-2 spsk koldt vand

Sådan tilbereder du pil-selv-rejer

Kom dine rejer i spil-kogende vand med lidt dild, 1 citron samt salt og sukker. Kog vandet op igen og tag derefter gryden af varmen og lad rejerne trække i vandet til de er kogt, det tager ca. 10 minutter.

CITRONMAYO
Kom æggeblommerne i en stor skål med sennep, lidt salt, peber og 1 spsk eddike og pisk det godt sammen med en elpisker, eller et godt ballonpiskeris til at samle mayonnaisen med. Pisk derefter olien i æggeblommerne lidt ad gangen i en tynd stråle. Hæld så langsomt, at olien hele tiden når at blive pisket ind i æggeblommerne. Hold af og til en pause med olien og pisk mayonnaisen godt igennem. Fortsæt til al olien er tilsat, og pisk derefter lidt vand i.

Pisk igen godt igennem – dette er med til at sikre, at mayonnaisen ikke skiller, og at den får en flot og homogen konsistens. Smag til sidst til med salt og eventuelt ekstra citronsaft. Stil straks mayonnaisen på køl.

Anret de kogte rejer med skal på et fad.

Skær citroner i 3 cm tykke skiver. Varm en grillpande op og grill citronerne på panden ca. 3 min på hver side til de er gyldne og har fået grill-striber. Gentag med skiverne af foccacia; 3 min på hver side, til brødet får gyldne striber.

Anret dit fad med rejer, brød, urter og mayo. Top eventuelt mayonnaisen med en smule Piment d'Espelette – velbekomme!