31/10/2023 |
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder.
Ingredienser
- 500 g hvedemel
- 200 g Løgismose smør
- 350 g sukker
- 2 stk æg
- 5 spsk Løgismose piskefløde
- ½ tsk hjortetaksalt
- 5 g kanel
- 5 g sort peber
- 5 g stødt ingefær
- 5 g stødt nellike
Sådan gør du
Step 1
Bland smør og sukker godt sammen. Tilsæt alle de tørre ingredienser og rør det hele sammen.
Step 2
Tilsæt æg og fløde og rør igen sammen til en ensartet masse.
Step 3
Lad dejen hvile i køleskab 30 minutter.
Step 4
Rul dejen i ruller på en fingers tykkelse og skær stykker a ca. 0,5 cm.
Step 5
Bag pebernødderne 8-9 minutter ved 160 °C.
Andre forslag
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Kernerugbrød uden surdej
Vores opskrift på rugbrød uden surdej er med Løgismose økologiske rugmel og -kerner samt Løgismose k...
Karamelliseret løgtærte med munster
Den klassiske Tarte Tatin er muligvis en af vores favoritdesserter, fordi den karamelliserer så fryd...
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (f...
Quatre-quarts aux pruneaux
Har du besøgt den franske nordkyst, nærmere bestemt Bretagne, har du formentlig smagt på denne simpl...
Panforte - Kagen til hele julemåneden
Panforte betyder ”stærkt brød” på italiensk, og navnet gør da også kagen en bjørnetjeneste, da både ...
Kammerjunkere med mandler
De fleste af os kan ikke spise koldskål uden kammerjunkere. Den lille, sprøde kage gør hele forskell...