25/6/2017 |
Peach melba med ymerdrys
Ingredienser
- Ferskner
- 4 stk store faste ferskner
- 1 stk vaniljestang
- 600 g sukker
- 1 dl vand
- 1 stk citron
- Ymerdrys
- 2 skiver tykt groft rugbrød
- 1 håndfuld grofthakkede mandler uden hinde
- 1 spsk brun farin
- Hindbærcreme
- 1 bakke hindbær (ca. 150 g)
- 2 spsk sukker
- 1 spsk vand
- 1 tsk kartoffelmel
- 2 stk pasteuriseret æggeblomme
- 2½ dl Løgismose piskefløde
- Pynt
- Friske hindbær
- Grønne urter f.eks. violet skovsyre, melisse eller citronverbena
Sådan gør du
Ferskner
Step 1. Pil skrællen af fersknerne, skær dem igennem og fjern stenen. Hvis skrællen er meget fast, kan du vente med at fjerne den, til fersknerne tages op af sukkerlagen.
Step 2. Flæk og skrab kornene ud af vaniljestangen med bagsiden af kniven og kom stang og korn i en gryde sammen med sukker og vand. Skræl skallen af citronen i lange strimler med en tyndskræller, pas på ikke at få for meget af den hvide hinde med, da det giver en bitter smag. Kom skallen i gryden, flæk citronen og pres saften i gryden.
Step 3. Lad lagen koge op og kog den igennem i et par minutter, til sukkeret bliver helt opløst og skru så ned til middel varme.
Step 4. Læg fersknerne i sukkerlagen og lad dem simre i et par minutter, pas på de ikke bliver for bløde. Træk gryden fra blusset og lad fersknerne køle af i lagen.
Ymerdrys
Step 1. Smuldr rugbrødet mellem hænderne og læg det på en tør hed pande. Tilsæt de hakkede mandler og brun farin. Rist godt igennem, til mandlerne bliver gyldne og sukkeret karamelliserer, det tager ikke mere end et par minutter. Hæld indholdet over på et stykke bagepapir og lad det køle af på køkkenbordet.
Hindbærcreme
Step 1. Skyl hindbærrene grundigt og kom dem i en kasserolle. Tilsæt 1 spsk sukker og 1 spsk vand. Lad bærrene koge ud ved svag varme, husk at røre rundt med jævne mellemrum. Hvis du vil undgå kernerne, kan du presse hindbærcoulisen gennem en sigte med en dejskraber, når den er færdigkogt.
Step 2. Rør 1 tsk kartoffelmel ud i lidt koldt vand og jævn coulisen, inden den afkøles helt på køl. Pisk æggeblommer og 1 spsk sukker lyst og luftig. Pisk fløden til skum og fold den sammen med æggene. Smag cremen til med den kolde hindbærcoulis.
Andre forslag
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...