30/3/2021 | Magasin 3 2022
Pasta Limone
Citroner er et af det grønne spisekammers mest alsidige frugter og de syrlige, smukt gule citroner kan bidrage positivt til de fleste retter.
Ingredienser
- 400 g tørret pasta , af den bedste kvalitet du kan opstøve
- 1 fed hvidløg , pillet og hakket fint
- 1 spsk olivenolie
- 80 g smør
- 1 stk økologisk citron
- 2 cm frisk, rød chili
- 100 g parmesan , friskrevet
- 20 stk gambas eller jomfruhummerhaler , pillede og befriet for tarmen
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Marinér gambas/jomfruhummerhaler med den fintsnittede chili og hvidløg i olivenolie. Krydr med salt og peber.
Step 2.
Kog pastaen, som du bedst kan lide den, men i lidt mindre vand end du plejer. Personligt er jeg mest til stadiet lige efter al dente. Hold den varm.
Step 3.
Steg gambas/jomfruhummerhaler ved hård varme, knap et minut på hver side og tag dem af panden.
Step 4.
Hæld den færdigkogte pasta med en lille smule af kogevandet over i panden og sving, så panden koges af og smagen af skaldyrene blandes med pastaen og kogevandet.
Step 5.
Skær smørret i tern og bland det med citronsaft, fintrevet citronskal og parmesan. Vend det omhyggeligt sammen med pastaen, smag til med salt og peber. Servér med det samme.
Tip
Find friske italienske citroner i vores butik på Nordre Toldbod
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...