Pasta Limone

Citroner er et af det grønne spisekammers mest alsidige frugter og de syrlige, smukt gule citroner kan bidrage positivt til de fleste retter.

Gæstekok Thomas Rode | 31. marts 2021 | Nr. 03 2021

INGREDIENSER

• 400 g tørret spaghetti af den bedste kvalitet du kan opstøve

• 1 fed hvidløg, pillet og hakket fint

• 1 spsk olivenolie

• 80 g smør

• 1 økologisk citron

• 2 cm frisk rød chili

• 100 g parmesan, friskrevet

• 20 Gambas eller jomfruhummerhaler, pillede og befriet for tarmen

• Salt og friskkværnet sort peber

SÅDAN GØR DU

Marinér gambas/jomfruhummerhaler med den fintsnittede chili og hvidløg i olivenolie. Krydr med salt og peber.

Kog pastaen som du bedst kan lide den, men i lidt mindre vand end du plejer. Personligt er jeg mest til stadiet lige efter al dente. Hold den varm.

Steg gambas/jomfruhummerhaler ved hård varme, knap et minut på hver side og tag dem af panden.

Hæld den færdigkogte pasta med en lille smule af kogevandet over i panden og sving, så panden koges af og smagen af skaldyrene blandes med pastaen og kogevandet.

Skær smørret i tern og bland det med citronsaft, fintrevet citronskal og parmesan.

Vend det omhyggeligt sammen med pastaen, smag til med salt og peber.

Servér med det samme.

  Find friske italienske citroner i vores butik på Nordre Toldbod

Citronfromage

Få opskriften her

Gå på opdagelse i vores opskriftunivers

Find opskrifterne her