Passionsfrugtmousse

Denne opskrift på fløjlsblød passionsfrugtmousse er fra vores dygtige konditor på Nordre Toldbod og én af de mest populære produkter i montren. Servér moussen i små patentglas.

4 Personer

INGRIDIENSER

300 g piskefløde 
200 g puré af passionsfrugt (ca. 12 stk. passionsfrugter) 
6 g gelatine – ca. 3-4 blade husblas 
75 g sukker 
75 g pasteuriseret æggeblomme

SÅDAN GØR DU

Pisk fløden til en let og luftig flødeskum. 

Halver passionsfrugterne og skrab frugtkødet ud i en si, placeret over en gryde. Pres saft og frugtkød gennem sien og sigt kernerne fra.
Lun passionsfrugtpur
éen op i gryden. Udblød gelatinen/husblassen i koldt vand og smelt den i den lune puré. Lad puréen køle af til den er lunken. 

Pisk æggeblomme og sukker hvidt og luftigt og vend den afkølede puré i æggemassen. 

Fold herefter forsigtigt den piskede fløde med æggemassen, til den er ensartet, men den forbliver luftig. Fyld moussen på glas eller forme og lad den sætte sig i køleskabet i minimum en halv time. Hvis du bruger silikoneforme, bør moussen stå i fryseren natten over, for at du kan få den ud af formen.